Årets Album 2020: Plats nr 2

Plats nr 20-16

#20: Moses Boyd – Dark Matter
#19: India Jordan – For You
#18: Phoebe Bridgers – Punisher
#17: Future Islands – As Long As You Are
#16: dvsn – A Muse In Her Feelings

Plats nr 15-11

#15: Jonathan Wilson – Dixie Blur
#14: Grimes – Miss Anthropocene
#13: Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind
#12: Car Seat Headrest – Making a Door Less Open
#11: Hinds – The Prettiest Curse

Plats nr 10-6

#10: Empress Of – I’m Your Empress Of
#9: Country Westerns – Country Westerns
#8: Bartees Strange – Live Forever
#7: Caribou – Suddenly
#6: Fleet Foxes – Shore

#5: Kehlani – It Was Good Until It Wasn’t

#4: Jessie Ware – What’s Your Pleasure?

#3: HAIM – Women In Music Pt. III

 

Plats nr 2: Tame Impala – The Slow Rush

Innan vi hoppar in i själva musiken, kan vi bara ta en sekund och beundra hur otroligt snyggt omslaget är? Ett snyggt omslag är så underskattat verkligen, och den här bryter barriären mellan dröm och verklighet. Det konkreta försöker stå emot men drömlandet forsar in genom både dörrar och fönster, vilket utsökt för mig vidare till musiken. Tame Impala har alltid lekt i det psykedeliska landskapet där drömmar och verklighet mixas ihop. Det har visat sig med olika uttryck i varje skiva där de har gått från renodlad rock till indie och vidare till elektroniskt men nu har de lyckats föra ihop alla dessa genrer till en makalös enhet. Vanligtvis kan det ta några genomlyssningar innan jag fastnar för ett av Tame Impala’s album men detta tog mig med storm från den första lyssningen.

Första gången jag lyssnade på dem var en sådan dag där solen lyste starkt ena stunden för att sedan sättas i moln och avrundas med ett skyfall som skulle kunna dränka en mindre by; ett typiskt Göteborgsväder helt enkelt. Vad som jag fann så fascinerande var att oavsett väder eller sinnesstämning så passade The Slow Rush med alla typer av känslor för just den dagen. Att bara lyssna om och om igen på detta album, och oavsett vad vädret eller livet valde att slänga på mig kände jag att jag kunde ta mig an det. Den här skivan har stått som ett bollplank mot min förstaplats där de båda har slagits om min uppmärksamhet men den här fick se sig som förlorande mot slutet, trots att den vilket annat år som helst hade antagligen sett sig som vinnaren. Oavsett slutresultatet så är det här en helt fantastisk skiva från Tame Impala och enligt mig deras bästa hittills.

Bästa låt: One More Year

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *