Årets Album 2017: Plats nr 4

Plats nr 20-16:

Nr 20: Rostam – Half-Light

Nr 19: Grizzly Bear – Painted Ruins

Nr 18: Broken Social Scene – Hug of Thunder

Nr 17: Sampha – Process

Nr 16: Anna of the North – Lovers

Plats nr 15-11:

Nr 15: Real Estate – In Mind

Nr 14: Future – HNDRXX

Nr 13: Joe Goddard – Electric Lines

Nr 12: Mac DeMarco – This Old Dog

Nr 11: Haim – Something To Tell You

Plats nr 10-6:

Nr 10: Kevin Morby – City Music

Nr 9: Destroyer – ken

Nr 8: Fleet Foxes – Crack-Up

Nr 7: Kendrick Lamar – DAMN.

Nr 6: The War On Drugs – A Deeper Understanding

Nr 5: Future Islands – The Far Field

img_2541.jpgPlats nr 4: dvsn – Morning After

Förra året tog dvsn över mitt musikaliska liv totalt och deras skiva SEPT 5TH gick verkligen på repeat i mina hörlurar. Att ha en skiva som så innerligt och seriöst tala om ett ämne som sex var ett uppvaknande och befrielse för mig. När så mycket musik om ämnet just sex bara beskriver akten så kom dvsn och istället beskrev känslan och euforin av sex. Att då se att min nya favoritduo skulle släppa nytt album i år igen blev jag både glad och fundersam. Kunde de verkligen lyckas två album i rad? Det korta svaret är både nej och ja, då det här är självvalt från deras håll då de själva var medvetna om mörkret(som jag var så förtjust i) som låg över den förra skivan, samma mörker som när de flesta akter av sexuellt umgänge sker. Den här väljer att istället skildra dagen efter, uppvaknandet från euforin som skedde i förra skivan till en skiva om förhållanden, ansvarstaganden och förlorade kärlekar.

Precis som uppföljare till filmer känns det verkligen som att Morning After plockar upp precis efter där den förra skivan slutade. Att första spåret så passande heter Run Away för att komma ifrån förra kvällens berusande tillstånd för att sedan följa upp med oroligheten i Nuh Time / Tek Time över osäkerheten att verkligen dedikera sig till en person och se sig själv med samma person resten av livet. Hela skivan tar upp ämnen som är magstarka men kräver ändå att höras, och musiken följer samma känsla av osäkerhet men samtidigt spänningen att starta något nytt med någon. Som när sångaren förbannar sig över att han lät det rinna mellan fingrarna i Think About Me och i ett försök att hävda sig påstå att det hon har nu kommer aldrig vara desamma som de hade. Morning After släpper in lite mera ljus än vad SEPT 5TH gjorde, men samma underliggande mörker är fortfarande långt där bak och ruvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *