Årets Album 2017: Plats nr 3

Plats nr 20-16:

Nr 20: Rostam – Half-Light

Nr 19: Grizzly Bear – Painted Ruins

Nr 18: Broken Social Scene – Hug of Thunder

Nr 17: Sampha – Process

Nr 16: Anna of the North – Lovers

Plats nr 15-11:

Nr 15: Real Estate – In Mind

Nr 14: Future – HNDRXX

Nr 13: Joe Goddard – Electric Lines

Nr 12: Mac DeMarco – This Old Dog

Nr 11: Haim – Something To Tell You

Plats nr 10-6:

Nr 10: Kevin Morby – City Music

Nr 9: Destroyer – ken

Nr 8: Fleet Foxes – Crack-Up

Nr 7: Kendrick Lamar – DAMN.

Nr 6: The War On Drugs – A Deeper Understanding

Nr 5: Future Islands – The Far Field

Nr 4: dvsn – Morning After

img_2542.jpgPlats nr 3: The XX – I See You

Uppstarten på året kunde inte ha börjat bättre med att The XX släppte sitt hett efterlängtade album i januari och sedan hade en sagolik spelning på Hovet i Stockholm i februari. Detta gjorde dock att jag lyssnade nästan sönder deras tre album i början av året. Hela januari och det mesta av februari andades jag verkligen the XX och deras sublima musik kunde jag höra vart jag än gick. Om jag satt och tog en öl med en kompis kunde jag höra slingan av Dangerous i bakhuvudet. När jag tog en fika slinkade Say Something Loving in i mina fingerspetsar och börja slå med i takten. När jag jobbade nynnade jag på On Hold och Replica för att göra mina monotona arbetsuppgifter lite mer underhållande. Detta är bara exempel och varje låt i albumet hade någonting med mitt liv att göra.

Sen just på grund av att de var en så stor del av mitt liv i början av året släppte jag dem nästan helt. Visst, det spelades på förfester och när jag hängde med kompisar men när jag var allena tillbringade jag tiden med annan musik. Det var egentligen inte förrän efter sommaren, när jag såg dem igen på Way Out West och blev lika euforisk då som i februari, som jag började lyssna på dem igen. Det som visar ett starkt album är att man konstant hittar en ny favoritlåt som man börjar lyssna extra mycket på, och på den här skivan har det hoppat runt en massa. I slutändan blev det den starka låten Brave For You som jag håller högst, just för hur suverän den var live, men fråga mig igen om ett halvår och vem vet? Så stark och magnifik är den här skivan att man kommer gå tillbaka till den om och om igen år framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *