Saras Topp 5 spel att se framemot 2016

När Emil frågade mig om en topp fem lista över spel jag såg framemot 2016 var jag lite tveksam. Mest för att jag på rak arm inte kunde säga ett enda spel som kommer i år, och bara det säger ju ganska mycket. Så jag var inte lika uppspelt över uppgiften som Emil var över idén, men okej, jag gör ett försök ändå. Och efter en snabb överblick i Gamereactors speldatabas insåg jag ganska snabbt att det är ju faktiskt en del spel jag har gått och väntat på som kommer ut 2016.

  1. Star Citizen

Jag visste nästan ingenting om det här spelet för bara ett par månader sedan, och har fortfarande svårt att greppa vad det är för något, men det jag har sett och läst och framför allt hört om det här spelet (främst från min bror Patrick) får det att klia i fingrarna på mig. För att citera min bror så är detta spelet ”världens största sandlådesimulator i rymden!” och det som fick mig intresserad var hur de har lyckats göra en helt sömnlös värld, d.v.s. du kan gå in i en affär, gå ut, åka till en annan planet och lämna din frakt, allt helt utan laddningsskärmar. Är inte det drömmen ändå?

Hela projektet är 100% crowdfundat och fick in nästan 105 miljoner dollar (!) från över en miljon människor, och bara det säger ju hur stort det här spelet är. Kanske inte min kopp te i spelsammanhang, men, man kan väl ändra sig?

Realeasedatum: 2016
Plattform: PC, Linux
Utvecklare: Cloud Imperium Games

 

  1. Horizon Zero Dawn

horizon zero dawn

”I en lummig, färgsprakande postapokalyptisk värld, där det öppna landskapet domineras av kollossala mekaniska monster, finns det inte längre plats för mänskligheten.”

Så står det på Playstations hemsida, och den meningen hade mig på postapokalyptisk värld. Även första trailern på E3 förra sommaren fick min nyfikenhet att vakna. Grottmänniskor vs Robotar. Vad kan gå fel? Jag kan i alla fall se många timmar framför (herregud jag kan inte fatta att jag faktiskt skriver detta) sambons PS4.a med det här spelet.

Realeasedatum: 2016
Plattform: Playstation 4
Utvecklare: Guerrilla Games

 

  1. ReCore

recore

Jag antar att detta är Microsofts svar på Playstations Horizon Zero Dawn, då ReCore också är ett postapokalyptiskt spel som handlar om att rädda mänskligheten från robotar, med hjälp av robotar. Sen finns det inte så mycket mer info om det här spelet, men utifrån trailern att döma så har jorden blivit en sandlåda, full av gamla reliker från när mänskligheten var den överlägsna rasen. Det är en kvinnlig protagonist (yay!) som strosar runt med en robotliknande hund. Det blir ju inte heller sämre att det är Keiji Inafune (Street Fighter, Mega Man) tillsammans med skaparna från Metroid Prime som ligger bakom det här spelet!

Releasedatum: 2016
Plattform: Xbox One
Utvecklare: Comcept, Armature Studio

 

  1. Unravel

unravel

Ja, eftersom det inte verkar som att det blir något Rayman i år heller (håller tummarna att Ubisoft annonserar ut det under E3 i sommar och släpper det lagom till julen) Så får jag helt enkelt stilla mitt sug efter plattformsspel någon annan stans. Och vad är då inte bättre än Unravel?
Unravel ser otroligt vackert ut, med inspiration från norra Skandinavien (utvecklarna är faktiskt svenska Coldwood Interactive som håller till i Umeå!) så det är lite att man känner igen sig när man tittar på trailers och gameplay som har släppts än så länge, och myskänslan ligger på 110%. Detta är ett spel som jag skulle kunna tänka mig att spela en regnig dag med en kopp te till. Unravel känns som en ny frisk fläkt till plattformsspelsgenren och vill få dig som spelare att tänka ytterligare ett steg, och jag gillar utmaningar, så bring it on!

Releasedatum: februari 2016
Plattform: PC – Origin, Xbox One, Playstation 4
Utvecklare: Coldwood Interactive

 

  1. Mirror’s Edge: Catalyst

Mirrors Edge Catalyst

Att jag ens glömde av att nya Mirror’s Edge kommer i år är beyond me. Med första spelet ett litet mästerverk och enligt mig själv ett kultspel så kommer nu äntligen uppföljaren. Dice har lovat oss ännu bättre flow i springandet runt City of Glass än i första, bättre combat system, vilket jag kommer ihåg att jag tyckte ibland var väldigt mäckigt i första spelet, för att inte tala om att försöka skjuta sin fiende. Tur är att de har slopat pistolen helt till det nya. Det kommer bli en massiv öppen värld, och främst handla om Faiths origin story. Så allt låter ju bra på papper och inte minst ser otroligt grymt ut på trailers som har släppts hittills. Det enda som saknas för mig är väl en Xbox One att spela det på…

Releasedatum: 24 Maj 2016
Plattform: PC – Origin, Xbox One, Playstation 4
Utvecklare: Dice

 

Bubblare:

No Man’s Sky

No mans sky känns lite som en barnslig version av Star Citizen, men som jag sa till Emil; det behöver nödvändigtvis inte vara något dåligt. Jag är för färggranna spel, speciellt nu när grafiken är så mycket skarpare än vad den någonsin har varit på konsoler. Dock tror jag inte att detta blir införskaffat till min spelhylla, men kommer säkerligen få chansen att spela det hos Leo.

Super Mario Paper Jam

Det var ett tag sedan det kom ett göttigt Super Mario spel till 3DS, och då jag inte har spelet Paper Mario men älskar Super Mario spelen så känns detta spelet som en rolig twist på en gammal (och kanske urvattnad?) spelserie.

  2 comments for “Saras Topp 5 spel att se framemot 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *