Doppar tårna i Dragon Age enorma pool

imageDragon Age är en spelserie jag endast har spanat på från distans. När det första spelet släpptes 2009 var jag helt såld på japanska spel och slängde knappt en blick åt varken Nordamerika eller Europa. Visst var jag såld på Mass Effect men det var i rymden där vad som helst kunde hända, detta rotat i sagornas och drakarnas värld tilltalade inte mig lika mycket. Detta var dock i en tid innan Game of Thrones satte klorna i mig, som den har gjort lika mycket hos andra.

Nu några år senare när jag från avstånd har sett hur mycket tid, tanke och hjärta Bioware har lagt i Dragon Age-serien kan jag inte längre säga nej. Att se dem bygga upp en värld där det faktiskt är just världen som har huvudrollen och karaktärerna bara är spelpjäser för att återberätta världens alla komplexa intriger känner jag att jag är redo att hoppa i Dragon Age-poolen.

Dock vill jag känna på vattnet först och väljer att börja från allra första början, och det är i boken The Stolen Throne jag hittar den. Med den ska jag sedan under 2016 och antagligen en bit in på 2017 simma på djupare och djupare vatten i Dragon Age-poolen. Jag ska beta av böcker, filmer, serier och framförallt spelen i den kronologiska ordningen som det ska upplevas. Game of Thrones har jag viljat se i spelform sen jag såg första avsnittet, och jag tror det är just i Dragon Age som är det närmsta alternativet att faktiskt uppleva det. Tog mig bara några år att inse det.

Det kommer bli ett äventyr som heter duga och även om jag tror att jag, nu på förhand, tagit vatten över huvudet tror jag även resan kommer att berika mig på flera nivåer. Bioware har imponerat på mig innan och jag hoppas att jag inte kommer bli besviken nu heller. Så håll i hatten när jag kommer att ge er min bild av alla Dragon Age olika sidor från början till slut. Min resa kommer att bli snårig, men som alla vet när det kommer till tv-spelens magiska värld: resan är målet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *