Årets Album 2015: Plats nr 5

Nu när det ska räknas ner till de sista fem kommer jag att släppa ett album per dag fram till julafton där jag får skriva lite mer ingående om varje album utan att ni slipper få en vägg med text som ska läsas. Börjar med att lägga upp föregående listplaceringar här nedanför:

 

Plats 20-16

#20: Lower Dens – Escape From Evil

#19: My Morning Jacket – The Waterfall

#18: Deportees – The Big Sleep

#17: Beach House – Depression Cherry

#16: CHVRCHES – Every Open Eye

 

Plats 15-11

#15: HEALTH – DEATH MAGIC

#14: Tobias Jesso Jr. – Goon

#13: Hot Chip – Why Make Sense?

#12: Seasick Steve – Sonic Soul Surfer

#11: Courtney Barnett – Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit.

 

Plats 10-6

#10: Father John Misty – I Love You, Honeybear

#9: Joel Alme – Flyktligan

#8: Sleater-Kinney – No Cities To Love

#7: Alabama Shakes – Sound & Color

#6: Empress Of – Me

danielnorgrenalabursy

Plats nr 5: Daniel Norgren – Alabursy

Ett hav av gräs, det grönaste du har sett. Det sträcker sig så långt ögat kan nå. Himmeln är azurfärgad med vita moln som vackra födelsemärken över vad som känns som oändligheten. I mitten lyser den klaraste solen upp allt det vackra. Fåglar hörs på avstånd med sitt kvittrande, rådjur ses lekfullt dansa omkring i skogsbrynet och allt ger en så inbjudande och lycklig känsla. Livet är allt underbart.

Dock är det underbara flyktigt. Den varma och skinande solen är aldrig evig. Den försvinner bakom trädtopparna, och det inbjudande skogsbrynet slänger nu istället långa kusliga skuggor. Kylan smyger sig på med sina långa fingrar längs din hud och du känner dig ensam, å så ensam. Du vill bara hem, till det skyddande ljuset som finns därinne, men ju längre du springer desto längre bort verkar det hamna. Du faller ner på knä, känner tårar rinna längs din kind. Vad hände med det underbara?

”Nog!” ropar du ut mot mörkret. ”Om du vill ha mig, kom och ta mig!” Och mörkret omsveper dig. Men plötsligt känner du… lättnad. Lycka. Hoppfullhet. Mörkret ville dig bara väl, bara du valde att acceptera det. Mörkret sträcker fram en hjälpande hand, torkar bort tårarna från din kind. Mörkret är oundvikligt, min vän, men om du väljer att omfamna mig kommer jag att hjälpa dig på din väg. Både ljuset och mörkret vill dig väl, vi kommer bara i olika former. Omfamna oss båda. Då kommer du finna att livet är allt underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *