Mixology: En udda komedipärla

imageNär det kommer till nyskapande komedi är det många faktorer som måste stämma för att det ska kunna bli en serie som håller i längden. Den måste ha starka karaktärer, nyskapande och fräscha idéer och ha en USP(unique selling point) som tilltalar massorna. Så kommer en serie som Mixology som till en början verkar sakna allt detta men i slutet visar sig leverera på nästan alla fronterna. Det som gjorde att den inte gick hem hos massorna är att den inte är gjord för massorna. Dess nischade publik är människor som är singlar eller varit singlar åtminstone ett par år i sitt liv.

Det är igenkänningshumor av situationer när man är ute och de popkulturella referenserna haglar som spön i backen och får ständigt den inre nörden inom mig att njuta för fullt. Karaktärerna som verkar vara karikatyrer av de senaste femton åren av romcoms- och bromancefilmer visar bjuda på flera lager och kommer fram som verkliga och genuina människor i slutändan. Man bryr sig om dessa ytliga människor som försöker göra allt i sin väg att slippa vara ensamma en blöt natt ute på stan.

Även om serien har flera starka karaktärer är det ju dock vissa som får synas lite mer än andra, och detta beror helt på att just dessa karaktärer så mycket mer välskrivna än de andra. De som kommer fram bäst är Tom, Bruce, Liv och Maya som alla levererar vassa repliker och som även känner sig bekvämast i sina roller. Man tror helt ärligt att de är såna i verkligheten med. Därför får andra karaktärer ta ett steg bakåt och mer fungera som ett bollplank för dessa smått excentriska personligheter.

Sen finns det även två karaktärer som tyvärr slarvas bort helt där grundmaterialet är väldigt intressant men det som levereras känns mjäkigt. Det är britten Ron som går från multimiljonär till bankrutt på mindre än 24 timmar och Fab som är identitetssökande fashiondesigner. Fab kommer fram riktigt vasst i slutet men börjar som en väldigt dryg personlighet så länge Ron kör alldeles för mycket på att vara en charmig flickdröm när det är hans cyniska sida som tittar fram i små doser som visar potentialen i karaktären. Detta är dock bara två av flera som försvinner lite i mängden men man kan ändå inte låta bli att känna att de kunde gjort så mycket mer med dem.

Utöver det så är serien en vass satir på hur livet som ung och kåt singel fungerar och sättet som de berättar historien på med ett Jack Bauer 24-upplägg på berättartekniken gör att den känns ständigt intressant, spännande och överraskande under de 13 avsnitten som man bjuds på. Även om vi tyvärr inte får se en andra säsong av denna komedipärla(den floppa rätt hårt i Amerikat) så avslutar de ändå den första säsongen såpass tillfredsställande att man efteråt känner sig både mätt och belåten. Man kan alltid hoppas att någon vågar plocka upp den igen men om det inte sker så är man ändå glad över det man har fått.

Så om du är eller någonsin varit singel som har varit ute på jakt efter att dela en säng med en partner för kvällen eller livet ute i tuffa men ack så färgglada klubblandet så tror jag nog att det inte finns en träffsäkrare serie än Mixology, en serie för vuxna barn som de flesta av oss faktiskt är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *