Saras favoriter 2014 del 2

Yay det är del dags för del 2 av Saras favoriter 2014! Jag har redan gått igenom 7 favoriter och nu är det dags för 8 till denna bakfullekväll!

8. Bioshock Infinite: Burial at Sea

WALLPAPER_wide_DLCC

Asså, holy mother of dragons. Bioshock-serien är några av mina absoluta favoritspel och den här dlc.n med två episoder hade kunnat vara ett spel för sig. Jag fattar inte hur Levine gör det, men han lyckas alltså skapa ett nytt hakan-ligger-i-knät moment  efter det episka slutet som är i Infinite. Det var även intressant att få spela som Elizabeth i episod 2, men spelmässigt tycker jag att episod 1 är bättre. Men om man älskar Bioshock som jag gör så ska man spela båda. Spela dem nu. Idag. Gör det bara. Eller läs klart listan först, sen kan du gå och spela.

Favoritcitat: ”Would you kindly?”
Favoritscen: Början på episod 2 när Elizabeth är i Paris.

9. The Partials Sequence – Dan Wells


Partials-cover1

Det är 11 år sedan kriget mellan människor och Partials, en typ av supermänniskoras utvecklade för ett tidigare krig mot Kina, och de fåtal människor som finns kvar håller på att dö ut av ett virus som infekterar alla nyfödda barn. Kira Walker är fast besluten om att hitta botemedlet och lösningen på gåtan om vart det kom ifrån och vem som släppte ut det. När hon upptäcker att det knappt finns något information alls om Partials så bestämmer sig Kira för att helt enkelt kidnappa en.

Den här bokserien skiljer sig ganska mycket från de vanliga dystopiska framtidsepon, visst, det handlar om överlevnad i en trasig civilisation men också de svårare valen som vad som är rätt och fel och vem säger att människor är värda mer än Partials?
Förutom detta så är det en intressant världsuppbyggnad, det märks att Dan Wells har gjort en hel del efterforskningar till böckerna. Men varför serien ligger på min lista är på grund utan karaktärerna. De är spännande, roliga, dryga, maktgalna, absolut vansinniga ja det finns en typ för alla.

Böckerna i serien följer som nedan. Isolation är en novell om Heron och hennes backstory från kriget mot Kina.
Partials
Fragments
Ruins
Isolation

Favoritcitat: “That chick makes the monster under my bed have nightmares.” – Calix, Ruins
Favoritkaraktär: Heron

10. Tove Lo – Queen of the Clouds

Tove-Lo-Queen-of-the-Clouds-2014-1500x1500

Sveriges nya stjärnskott har det här året erövrat mitt hjärta med sin musik och begåvning. Sedan jag hörde Out of my mind på radion har jag varit hooked, min last.fm profil säger att jag har scrobblat Toves låtar över 430 gånger (från min dator då, med mobil och andra enheter inräknade är det nog betydligt fler) de senaste 12 månaderna och kom på en värdig andraplats efter kent. Fick även chansen att se Tove Lo i somras under kentfest, och trots att hon var först ut i 30 gradig värme så var hon bäst av alla gästakter.

Favoritcitat:I can get a little drunk, I get into all the drugs, But on good days I am charming as fuck” – Moments
Favoritlåt: Habits (Stay high)

11. Olympiska spelen 2014

staffettlaget

Åh, är det något jag älskar mer än kent så är det nog vinter-OS. Man liksom stänger in sig i tv-rummet i två veckor och glor på så mycket sport man orkar. Speciellt nu när det är lite svenskar i favoritsporterna snowboard, skicross och freestyle. Men vi får absolut inte glömma längdskidåkarna. Jag får fortfarande gåshud när jag tittar på damernas sprintstafett och Kalla är på jakt efter finskan och tyskan, och hur klockan går från 25 sekunder efter till att hon trycker sig förbi finskan innan målrakan. Wow. Och resten av laget med! Nästan alla längdskidåkare från Sverige fick med sig en medalj hem, hur sjukt är det inte?! Men, mitt favoritmoment från OS är nog när Anna Holmlund tog brons i Skicross.

12. Orphan Black

AA_orphanblack_thumbnail_s2_02_web

En serie jag länge hade tänkt att titta på men fick aldrig tummen ur. Så fick jag lite tid över och såg första avsnittet, tänkte WOW! Och två dagar senare hade jag sett alla avsnitt som fanns.

Ganska kortfattat handlar Orphan Black om Sarah Manning som av ren slump får reda på att hon är en av många kloner som har skapat i för ett okänt syfte. Tatiana Maslany spelar samtliga huvudpersoner, som är en hel del, och dessutom väldigt olika varandra vilket gör mig sjukt imponerad över hur bra hon gör det. Det är alltifrån streethustlern Sarah Manning till den mest typiska förortsmorsan Alison Hendrix.

Favoritavsnitt: Säsong 1 episode 1: Natural Selection

13. Interstellar

Interstellar18-578x240

Förstår inte hur folk kan tycka den här filmen bara är sådär? Jag ska erkänna att jag var väldigt skeptisk till den här filmen för jag förstod inte vad den handlade om. Varför ska en bonde upp i rymden för det här är helt ologiskt! Men sen satt jag med hakan i knät hela föreställningen. Christopher Nolan är en av mina absoluta favoritregissörer, och den här filmen var otroligt välgjord och man fick sig ett par tankeställare mot slutet vilket jag personligen älskar i filmer. Sen att det blev väldigt mycket sci-fi på slutet gör inte mig något, det var en intressant idé till hur man skulle kunna uppfatta tid som den femte dimensionen.

Favoritscen: När Matt Damon ska haka fast sitt rymdskepp till basskeppet och det inte går som han hade tänkt sig.

14. Pratbubblor

crazybitch

Förutom alla säsonger av Legend of Korra i 1080p så består min hårddisk mest utav dessa pratbubblor. Och de är så himla enkla att göra, bara klicka sig in till http://wigflip.com/ds/# och skapa den perfekta bubblan! Bubblan ovan är ett citat från Blair Waldorf i Gossip Girl som även finns att beskåda på mitt kylskåp hemma.

15. Camp Kung Foot

10489754_10152952844887203_7353641474102601778_n

Det började med att en liten fågel tjatade på mig att följa med henne till Bråvallafestivalen, rätt som det var blev vi ett helt gäng (Happy camping family!) utan den lilla fågeln som tjata som åkte till Norrköping för att testa det här med festival en sista gång innan vi blir för gamla. Första natten är alltid den värsta och det var inget undantag den här gången heller. Men när den väl är över så var det bara att omfamna det som kallas festival: pissväder och överfulla bajamajor. Och grymma spelningar då förstås!

Bästa spelningen:
Veronica Maggio
Bästa låten: Demons – Imagine Dragons

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *