Saras favoriter 2014 del 1

Som kanske märks så ÄLSKAR vi listor här på spelmolnet, och jag ville inte vara sämre så jag gjorde en liten lista jag också!
2014 har varit, enligt yours truly, ett ganska mesigt spelår. Det har inte varit många titlar jag har varit sugen på att spela, så då tänkte jag men varför inte lista mina favoriter av lite allting? Och då är det verkligen lite av just allting. Musik, böcker, spel, filmer, serier, sport ja you name it, jag har med det! Nu blev det här en ganska lång lista på hela 15 favoriter, så det kommer bli två fantastiska delar som börjar här med de första 7!

1. Kent – Tigerdrottningen

Tigerdrottningen-albumomslag

Kent är kungar, det är ingen snack om saken. De har varit mitt band sen 2002 (jag var alltså 12 när jag börja lyssna på kent, hur sjukt är det inte det?) då min storasyster och granne skulle gå på kentkonsert på Scandinavium och jag var till en början inte det minsta avundsjuk, för jag tyckte inte alls om han den där kent. De spelade fånig visselmusik och min syster tyckte om dem, så det passade sig inte. Haha, det höll ju sig länge.

Tigerdrottningen kan nog vara det bästa kent har gjort på väldigt länge, det är nästan att albumet tar över förstaplatsen från Röd. Så bra är det. Jag fullkomligt älskar att de alltid letar efter nya sound och skyfflar in gästartister (Beatrice Eli, Petra Marklund, Erik Hassle är några av dem) till att köra på många av låtarna.

Favoritcitat:Som alltid flyr jag till musiken, den enda plats där jag är jag” – Var är vi nu
Favoritlåt just nu: Svart Snö

2. Avatar: The legend of Korra

Legend of Korra
Detta är nog en av mina absoluta favoritserier of all time. ALL TIME. Jag har varit ett fan av Avatar sen första avsnittet visades på Nickelodeon 2005, så förväntningarna var höga när Legend of Korra kom ut 2012. Och jag har inte blivit besviken. I år släpptes både bok 3 och 4, och jag har nog aldrig grinat så mycket åt en tecknad serie för barn som jag gjorde åt sista avsnittet i bok 3 och det andra avsnittet i bok 4. Man vill ju bara krama om henne och säga att det löser sig. Serien i sig har flera starka karaktärer förutom Korra, och de flesta är kvinnor som kickar ass, vilket är awesome. Det behövs fler kickass brudar att se upp till för barn, och vuxna med för den delen.

Slutstriden var lika episk som förväntat, och att Korra och Asami äntligen tog sin relation ett steg längre var så rätt för serien, för hintarna fanns där. Hela tiden. Om man visste vart man skulle leta. Men jag hade inte sagt nej till mer Asami scener i bok 4 då det kändes som att hon uteblev väldigt ofta och det var inte många avsnitt hon var speciellt delaktig i.

Favoritavsnitt: Bok 4 episod 2: Korra alone

3. ASP World Tour

14-Sally-Fitzgibbons

Det var en ren slump att jag ramla in på asp.com och hitta världstouren för surfing. Jag vet inte ens hur jag kom in på det, men där hamna jag, och fastna. Det var sjukt spännande (om än ganska långsamt då varje heat var på minst 30 minuter och mest väntan på bra vågor) och roligt att se hur duktiga de här proffssurfarna är. De får det att se så himla enkelt ut också vilket det antagligen inte är. Eller ja, ge mig två dagar så fixar jag det lätt.

Men det som gjorde det mest intressant var hur jämnt det var i damernas tour då det var tre stycken som slogs om guldet inför sista etappen på Maui, och det var tillslut Stephanie Gilmore som tog hem sin 6de världscupseger före Tyler Wright och Sally Fitzgibbons.

Favoritsurfare: Sally Fitzgibbons och Bianca Buitentag

4. The Bullet-Catcher’s Daughter – Rod Duncan

TheBulletCatchersDaughter-144dpi

Jag hade inga direkta förväntningar på den här boken, jag fick syn på den i ett nyhetsbrev från Goodreads.com och tyckte omslaget såg fett ut så jag beslutade mig helt enkelt för att läsa den på grund av det, för jag hade inte en aning om vad den handlade om alls. Jag är så glad att jag gjorde det i alla fall. Boken utspelar sig i en alternativ steampunkvärld där huvudpersonen Elizabeth Barnabus lever ett dubbelliv, som henne själv och som hennes bror Edwin som är privatdektetiv. När hon får i uppdrag att leta efter en försvunnen aristokat kastas hon in i intriger med en självutnämnd alkemist och kringresande cirkusfreaks. Det blir inte heller bättre när en agent från The Patent Office (de som styr hela världen, mer eller mindre) också jagar henne.

Boken är välskriven, sjukt häftig världsuppbyggnad och jag älskar hur smart och uppfinningsrik Elizabeth är, det är de små detaljerna som gör den här boken så bra. Den här boken har också blivit min favoritbok att rekommendera till andra (jag tjatar tills de börjar läsa, väldigt bra strategi) så är du ute efter en go bok, varsågod. Nästa del i serien kommer ut i början av maj nästa år.

Favoritscen: Fighten på husbåten.

5. The Hunger Games: Mockingjay Part 1

katniss

Äntligeeeeeeeen herreguuud vilken lång väntan på en himla film! Det värsta av allt var också att man inte hörde så mycket som ett pip från Hunger games sociala medier förrän det bara var två månader kvar då de fullständigt sprutade ut bilder och trailers och soundtrack och jag vet inte vad. Men sen var den här. Jennifer Lawrence som Katniss är spot on, men kan nog fortsätta träna på att ha mardrömmar.
Det enda jag inte tyckte om med filmen var slutet, som inte alls är speciellt mycket av en cliff hanger, mer “Suit up för nu blir det krig på riktigt!” Men å andra sidan så blev den här delen mer åt propagandahållet än krigsscener som kommer mycket mer i slutet av boken. Hatar dock det här med att sista boken alltid ska bli två delar, då de flesta slutböcker i serier är mest där för att knyta ihop hela historien från de andra böckerna och sen slutstriden. (Thanks a lot Harry Potter…)

Favoritscen: När Katniss sjunger The hanging tree

6. Ticket to Ride

ticketoride

Det här spelet är ju verkligen inte från 2014 (eller?) (nej) men det var iår som jag först spelade det tillsammans med mina vapendragare Wolverine och Metal-Erik en kväll vi inte gjorde något annat vettigt. För er som inte alls vet vad jag snackar om så är Ticket to ride ett brädspel där man ska ta sig mellan två städer genom att bygga tågräls. Man får ett gäng biljetter som säger vilka städer du ska åka till, och sen är det upp till dig att lösa det. Hur kul som helst! Alla borde spela det minst femton gånger i sitt liv.

7. Super Smash Bros. Wii U

super_smash_bros__u_wallpaper_by_kumaonioni-d68tqge

För någon som inte har det nya smash spelet så är det lätt mitt nya favoritspel. Var nyligen hemma hos min bror och spenderade några timmar framför detta konstverk. Det har en del egenheter också, som det här spelet man slår tärning och går runt och samlar på sig en massa saker och sen slåss man ibland? What the damn hell? Jag hittade många nya roliga karaktärer som fick Kirby att hamna i skymundan, men Kirby kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.
Det är redan bestämt att en smash turnering ska äga rum i början av nästa år, vilken jag antagligen kommer bli fetspöad på men what the heck som Glenns morsa hade sagt!

Favoritkaraktär: Pool party Samus
Mest osannolika favoritkaraktär: Wii fit trainer

 

  2 comments for “Saras favoriter 2014 del 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *