Leonards Fluffiga Jul : ”The Twelve Levels of Christmas” [Del I.]

Sådärja, andra advent avklarad och nu är det precis två veckor kvar till jul. Snön låter sig vänta som vanligt, men granen lyser upp stugan och det är dags för nästa inslag av Leonards Fluffiga Jul. Den här gången tänkte jag tipsa om de (i min åsikt) tolv mest vintriga nivåerna eller områdena i TV-spelsvärlden! Någonting att verkligen gona ner sig i soffan med denna julsäsong, helt enkelt.  Allons-y!

(Nedan följer plats 12 t.o.m 7)

#12 – Cool, Cool Mountain (Super Mario 64)      

12.COOL_COOL_MT

En plats från min 90-talsbarndom jag minns med glädje.Cool, Cool Mt. är av de första nivåerna i Super Mario 64 och i min mening en av de roligaste. Ett stort, snöigt berg som man i 8 olika stärnuppdrag skall utforska och lyckas navigera, mitt ibland medelålderskrisande pingviner och lömska snögubbar till ljudet av julig bakgrundsmusik. En given plats att börja vår resa på.

Plus: Racertävlingen nedför iskanan!

Minus: Att bära runt på en vilsen babypingvin som skriker…

 

#11 – Hoth (Super Star Wars: The Empire Strikes Back)

11.HOTH

Från en mysig julvärld till någonting helt annat. Hoth är en brutal, iskall ödemark där vilddjur attackerar Luke Skywalker från höger, vänster (och alla andra kompassriktningar också för den delen) , utan pardon. Lägg dessutom till hal is, sylvassa klippor och lömska avgrunder så har du en kaosartad och halsbrytande utmaning. Vilket får en att verkligen uppskatta det faktum att själv sitter man inomhus med en filt och en mugg glögg istället.

Plus: Att rida runt på tauntaun och svinga lasersvärd, cowboy-style!

Minus: Till och med SNÖN försöker ta kål på dig. Hela tiden. SNÖN!

 

#10 – Ice Age (E.V.O: Search For Eden)

10.ICE_AGE

Super Nintendo har några helt undangömda ädelstenar och E.V.O: Search For Eden definitivt är en av dem. Temat för detta RPG-inspirerade plattformsspel är evolution, där du börjar som en liten fisk i ett hav och successivt utvecklas till mer och mer komplicerade livsformer medan du äter upp fiender och samlar DNA-poäng. Efter att ha avklarat Urhavet, Amfibieåldern och Dinosaurievärlden kommer Istiden, där du startar som liten katt och ska försöka omvandla dig själv till något större. Som en örn, eller en älg, eller ett lejon, för att slutligen besegra Yetin (och hans fru). Evolution, man!

Plus: Att leka runt som köttätande älg, eller som katt med tjurhorn, eller någon helt annan sorts urspårad djurart! 

Minus: Fy tusan, den där förbannade Yetin är verkligen löjligt svår!

 

#9 – Valley of Repose (Pikmin 2)

9.VALLEY_OF_REPOSE

Som nyfrälst Pikmin-fan blir jag ofta väldigt rofylld av att bara traska runt i de vackra miljöerna på planeten, följd av mina små vegetariska hantlangare. Valley of Repose är en snöig del av Pikmin-planeten där mytomspunna skatter såsom Duracell-batterier, Skrynkliga Läskburkar och Maskeringstejprullar ligger utströdda lite här och där för skattsökare att samla ihop och sälja dyrt. Det gäller bara att nagivera runt de blodtörstiga skalbaggar och annat oknytt som patrullerar området.

Plus: Att se sina Pikmin (med stor möda) bära en gigantisk  Floppy Disc tillbaka till rymdskeppet.

Minus: De där lömska, ondskefulla fågelnäbbsdjuren i snön…

 

#8 – Freezeey Peak (Banjo Kazooie)

8.FREEZEEY_PEAK

Tillbaka in i en mer julinspirerad atmosfär. Eller ja, ”inspirerad” kanske är en underdrift. Det fullkomligt SPRUDLAR ju av jul och vinter den i denna bana från den gamla Nintendo 64-klassikern. Här ska samlas pusselbitar, sångnoter, kristalldödskallar, fågelfjädrar, jinjos och honungsbitar i rasande fart medan ondskefulla snögubbar försöker förstöra julen för de små isbjörnarna. Ytterligare en ”blast from the past” för 64-nostalgikern.

Plus: Att skutta omkring och simtävla, förvandlad till valross.

Minus: Många saker att samla ihop. VÄLDIGT många saker…

 

#7 – Northrend (Warcraft 3: Frozen Throne)

7.NORTHREND

Återigen från någonting glättigt till någonting riktigt mörkt. Sagan om Arthas Menethil och hans resa från stolt prins till en ondskefull härförare åt legioner av vandöda skelettkrigare är en av Warcraft-mytosets mest gripande. Jag minns hur jag som elvaåring satt och spelade de sista uppdragen  i Frozen Thrones kampanj om och om igen, för att se alla sekvenser tillsammans som om de vore en film. Scenen när Arthas sätter sig på hjälmen och helt överlåter sin själ åt mörkret ger mig lika mycket gåshud idag. Helt klart en plats värd sin plats på listan. Vintern kan vara en mörk årstid också…

 Plus: Slutscenen. Hands down en av de bästa i spelhistorien.

Minus: Att forsättningen på sagan (i form av Warcraft 4) aldrig kom..

 

En aningen mörk ton att sätta kommatecken vid, men så är det ibland. Halvvägs genom listan och nästa vecka kommer #6 – #1.

Njut av glögg och kakor så länge. God Fluffig Jul från Leonard!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *