Leonards Fluffiga Jul – Del 1: ”En julgran i 16 bitar”

Okej, ett hem i juletid är ju inte fulländat utan julgranen. Den där stora, fluffiga, strålande monoliten är ju en självklar bas för julefrid. MEN en julgran är bara lika stabil som sitt pynt, så i mitt första inlägg skall jag visa hur jag gjorde för att piffa till min egen gran, ’video game style’!

STEG 1 är att samla ihop rätt inventory.

För det här pysslet krävs:

 

julpyssel1

Och självklart behövs även en gran. Om ni inte redan har en, rekommenderar jag att köpa en plastgran. Hållbara i flera år och barrar inte. Supersmidigt för att optimera julmyset.

Min ser ut såhär (typ): 645@70

Därefter kommer STEG 2: Att knåpa ihop pärlpixelfigurerna.

En bra idé är att samla ihop ”visuellt underlag”, alltså bilder på de figurer man vill göra pärlpynt av och printa ut dem på ett papper, så att man slipper springa mellan arbetsbordet och datorskärmen. Personligen ville jag ha mycket Super Nintendo-karaktärer och ett par moderna, pixelerade indiespelfigurer , men om man är sugen på andra tips och idéer kring olika sorters figurer är det bara att googla på ”Hama Bead sprites”, så öppnas ett helt universum av inspiration.

Lägg pärlplattan på ett bord och öppna upp pärlburken FÖRSIKTIGT (Seriously, pärl-kaskader sker lätt om man är otålig och är en sjuk buzzkill). Sedan är det bara att placera pärlorna en och en på plattan i samma mönster som pixlarna på figuren. Detta tar en stund och kräver en del tålamod, men med lite musik i lurarna eller en god vän i närheten, är det no problemo.

När pärlorna är utplacerade, kan det se ut såhär:

julyoshi

Och sedan, STEG 3: Värmebehandlingen, innebär att man placerar plattan med figuren på ett strykjärn, lägger ett lager bakplåtspapper ovanpå och lugnt och sansat stryker strykjärnet ovanpå, tills pärlorna smält samman ordentligt. Vill man vara helt säker på att figuren blir stabil kan man vända på den och stryka den andra sidan också (tänk på att det kan uppstå pyttesmå doser ångor när man stryker, så ha gärna ett fönster öppet eller en fläkt igång i rummet).

Sedan är det bara att dra en bit snöre genom ett av pärlhålen och knyta ihop det till en ögla, så är det bara att hänga upp de små figurerna i granen. Så, efter lite tid och möda…

STEG 4: The Prestige!

julgranbild

 

Pretty sweet, huh!Det blir så mysigt att skillnaden mellan Instagram och det verkliga livet blir nästan helt försumbar! Det är ju fantastiskt! Nu ska jag ta mig en mugg Holiday Spirit och beundra mitt verk. På återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *