Årets Album 2014: Plats nr 9

Wildbirds__Peacedrums_-_Rhythm

Wildbirds & Peacedrums – Rhythm

Vanligtvis när jag bedömer vilket som blir årets album låter jag endast musiken på skivorna influera mig i mitt val och endast det. Det jag hör är det jag har att arbeta med. Så när det kom till den här skivan och jag fann den härlig och nyskapande som Wildbirds & Peacedrums alltid gjort sin musik kom den ändå inte så högt upp på listan som den är nu. Sen hände något: jag såg dem live, och vilken upplevelse det var. Det var som att vi var med där och då när skivan skapades och hur de tog tillväga för att skapa den, hur de kom fram till ljuden och rytmen som skulle sättas och hur de sedan satte ihop hela hantverket och alla smådelarna till en fantastisk helhet.

Så när jag satte mig ner nästa gång med skivan och lyssnade på den var det som att jag var där och såg allt det konstnärliga, lekfulla och nyfikna hända framför mig och jag i centrum av det. Jag hör detaljerna för att jag har sett dem, jag hör skiftningarna i rösten och rörelserna som sångerskan Mariam Wallentin rör sig med i skivan för jag har sett dem. Skivan växte inte bara en nivå i mina öron utan den gick upp en hel division. Jag blev trollbunden av deras musik och jag kunde inte koppla bort mina upplevelser med dem längre utan det var som att dem nu jämt var där med mig både i musiken och i verkligheten. Om man ska sammanfatta det hela med tre ord skulle jag använda dessa: Jag blev frälst.

Sammanfattningen av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *