Årets Album 2014: Plats nr 8

525_exhex_rips_2500px

Ex Hex – Rips

Nu har jag haft med en mängd olika stilar och genrer på min lista som alla har haft sin speciella plats av olika anledningar. Så kommer vill till den här skivan som är ren och skär powerpop. Rockigt, lite simpelt men rytmiskt och svängigt. Lite den där känslan av att man har hört det innan men det känns ändå nytt. Det kan ha att attityden denna trio av tjejer har när de levererar musiken gör att det känns så fräscht och häftigt trots ändå den gammaldags känslan jag får. En kaxighet och en framtoning som får mig att totalt smälta av texterna och låtarna i sig.

Powerpop kan man ju aldrig få nog utav tänker jag, framförallt när den levereras som en lavett över kindbenet och du tar dig själv på smärtan och känner ”det där kändes ju rätt bra!” Det är en råhet som jag diggar skarpt och med ett tydligt tema av att tjejer är bäst och killar är svin. Att sjunga med i textrader som ”I’ve been the object (ohohoh) of your affection (ohohoh) and I’ve been the target (ohohoh) of your cruel intention!” och krampaktigt hålla en näve i luften för att sedan dansa och klappa med i refrängen. Det är splittrade känslor man får men alla får mig att le brett i slutändan och säga högt för mig själv ”det här är jävligt bra!”

Sammanfattningen av Årets Album 2014

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *