Årets Album 2014: Plats nr 6

CloudNothingsCVR_15cm_300dpi

Cloud Nothings – Here And Nowhere Else

Att höra Cloud Nothings musik är som känslan av att se ett tåg åka i full fart mot dig. Ska du hoppa åt sidan och fly urkraften som rasar mot dig eller mottaga den och uppleva något så frenetiskt häftigt att det svårt att värja sig. Trummorna är hårda, gitarrerna är så rykande att man kan nästan höra eld skapas, basen slår mot ens trumhinnor som en luftvärnskanon och sången är på sin spets med alla dess känslor som bubblar under ytan där han till och med skriker ut sin frustration och ilska emellanåt för att han sitter inne på så många känslor som vill bara ut i hans låtar.

Hela skivan känns som att bandet spelar som att deras liv stod på spel, och på ett sätt gör det ju det för det är just detta som medlemmarna i Cloud Nothings vill göra mer än något annat och om det inte går vägen har det ingen annan stans att ta vägen. Sen att detta är nu deras fjärde album skulle man inte kunna tro på intensiteten i musiken. Där andra band väljer för det mesta att ändra  sitt sound, göra det mognare och kanske mer tillgängligt för massorna kommer Cloud Nothings och blir bara intensivare. ”Om du inte diggar det, lyssna inte på det!” är det som att de säger mellan raderna.

Det är som att detta är deras chans att verkligen lämna ett avtramp i musikhistorien och göra ett namn av sig själva. Att resa som fågeln Fenix och använda askan som är deras livshistoria, deras känslor och deras drömmar som inspiration till att resa sig högre än vad de någonsin kunnat våga att drömma om. En urkraft som är verkligen att räkna med både nu, då och i framtiden.

Sammanfattningen av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *