Årets Album 2014: Plats nr 24

blackbirdblackbird

Blackbird Blackbird – Tangerine Sky

Den drömska popen har alltid gått hem i mina öron. Toner lättare än luft och gitarrslingor som mixas ihop med synthljud för att skapa en hybrid som tar en till andra platser som existerar på ett helt annat plan. De som står för den här sortens musik finns det idag en del av och Blackbird Blackbird är ytterligare ett bandnamn på led av somriga melodier. Det är inget som står direkt ut, inget nytt under solen men det är ju så makalöst skönt att lyssna på. Som balsam för själen.

Det som gör Blackbird Blackbird så bra är inte att de försöker vara nyskapande eller moderna utan skapar musik som de tycker om, framförallt den som står för hela arrangemanget Mikey Maramag med lite hjälp av hans vänner. Det är musik som är upplyftande och värmande och lägger sig som ett osynligt täcke över kroppen och får dig att känna dig alldeles varm inombords. Det behöver inte alltid vara nyskapande; om det är skönt och rogivande att lyssna på räcker det mer än väl för att göra mig nöjd.

Sammanfattade listan av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *