Årets Album 2014: Plats nr 19

TMRLAB1500
Hundred Waters – The Moon Rang Like A Bell

Hundred Waters rytmiska och atmosfäriska musik har sådan underbart lekfull uppbyggnad att varje låt blir som en unik pärla. Bara den saken att de öppnar hela skivan med a capella gospel är en sådan härlig detalj som man nästan förbiser i farten av alla vackra låtar som leds av sångerskan Nicole Miglis. Hennes sköra men ändå starka röst gör att de tillåts att experimentera med ljud och instrument som man normalt inte skulle höra i annan musik, men dessa anammar det unika och får det att låta som en självklarhet.

Det är musik som är ödslig men ändå varm, den känns så skör att det låter som att den ska brista i grunden men plockas hela tiden upp av instrumenten och finner nya vägar att föra fram låten på. Inspiration hittas inte bara från andra genrer utan även från andra länder låter det som. Sen som ett ”bara för att vi kan”-känsla kan man höra dem sticka in små ljud som inte alls hör till men ändå får hela ljudbilden att låta ännu mer komplett. Årets kanske mest spännande album musikaliskt på min lista om jag till och med ska vara så vågad i mina val av ord om The Moon Rang Like A Bell.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *