Årets Album 2014: Plats nr 17

the2bears
The 2 Bears – The Night Is Young

Eklektiskt är ett ord som passar perfekt in när det gäller The 2 Bears härliga musik. Det innebär att de lånar friskt från andra genrer, ljud, artister och tidsepoker för att skapa ett hopkok som sjuder över av inspirerande och lekfulla låtar. Deras omslag sammanfattar deras skiva perfekt: splittrad åt alla håll och kanter men alla lösa trådar hålls ihop av de två björnarna Joe Goddard och Raf Rundell. Det är alltid spännande att höra ett album av The 2 Bears då man inte vet vart de tar en och vad man får höra men det är när man lyssnar på dem flera gånger som alla nivåer i deras musik verkligen kommer fram.

Alla dessa ljud och uppbyggnader kan låta udda och konstigt i ens öron men det är när man lyssnar på låtarna flera gånger man hör hur medvetna de är om alla ljud som pågår på skivan. Hur de använder alla ljuden för att bygga upp en komplex helhetsbild som kan verka överväldigande till en början men ju mer man gräver i den desto mer förstår man den och finner sig acceptera alla deras svängar och sidospår de tar på vägen. Helheten blir ju så eklektiskt komplett och får en att dansa hela året om.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *