Årets Album 2014: Plats nr 15

jag246.11183

Angel Olsen – Burn Your Fire For No Witness

Det är något extraordinärt med hur Angel sjunger. Hur det låter som att hon darrar i rösten men ändå håller tonen ger mig rysningar längs ryggraden ända upp till nackhåren. När hon höjer rösten för de högsta tonerna och får till det där darrvibratot är det så makalöst vackert och får varje låt att verka som att hennes liv står på spel. Sen att hon sjunger i sin släpiga låga ton som sitt vanliga röstläge gör att det blir en så markant skillnad och visar vilken bredd hon har, och då har jag inte ens nämnt låtarna själva!

Hennes låtar är som att man forslas genom en tidsström till 60- och 70-talets rock, punk och singer/songwriter-era. Allt med hennes starka men ändå sköra röst som sjunger så innerligt och utlämnande om hennes liv och innersta tankar. Ena stunden känns det som att du står på toppen av världen, redo att ta an allt som kommer din väg för att sen kura ihop dig och försöka gömma dig från allt det hårda och vassa i världen som vill skada dig. Vart Angel Olsen än leder dig kan du ändå känna lättnaden av att hennes vackra röst vid din sida och leda dig tillbaka till en slags innersta ro som är svår att beskriva men underbar att känna.

Sammanfattning av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *