Årets Album 2014: Plats nr 11

FutureIslands

Future Islands – Singles

Första gången jag läste albumnamnet trodde jag att det var en samlingsplatta för deras singlar och tänkte för mig själv ”men hur länge kan de ha hållit på egentligen?” Visar sig att detta är deras fjärde album, och med tanke på materialet på denna skiva hade det inte förvånat mig om det bara hade varit singlar för detta är förbaskat bra synthpop från staterna. Direkt från öppningsspåret sätter de nivån ruskigt högt och håller den med flaggan i topp ända fram till mål. Det är dansant, snyggt och poppigt och har fått mig att sväva fram med lätta fötter åt deras musik under årets gång.

Rösten som Samuel T. Herring har verkar passa ett rockband från 70-talet med sitt register av snygga höga toner och lågt growlande men på något sätt passar hans röst ypperligt till de synthiga tonerna och de härliga basgångarna. Det svänger så det stänker och det 80-talsskrudade retrodoftande och neondränkta ljuden får mig inte bara på härligt glatt humör, utan ger mig också en släng av hybris och får mig att ta mig an vad som helst som att det vore den lättaste sak(om det ändå vore så väl). Future Islands Singles är en lysande skiva med ett förvånansvärt passande namn.

Sammanfattningen av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *