Årets Album 2014: Plats nr 25

JTE_1410855515

Justin Townes Earle – Single Mothers

Det räckte med att höra de första raderna av ”Worried Bout The Weather” för att återfå min kärlek till en av de bästa croonerrösterna inom countrymusiken. Eller ja, att kalla det country är alldeles för simpelt uttryck när det kommer till Justin, då han älskar att mixa genrer både höger och vänster men alla är grundade i countryns historia av skarpa iakttagelser av personliga händelser, och personligare har nog aldrig JTE varit förrän nu i och med den här skivan.

Hans låtar känns och hans texter tar på ett sätt som gör det svårt att värja sig, men samtidigt sjunger han så klart att all hans lidelse kommer igenom och alla de svåra tider han har känt med sin kära mor, där ”Picture In A Drawer” kommer fram som det mest hjärtkrossande verket på skivan. Jag ser verkligen fram emot hans nästa verk som han spelade in samtidigt med det här albumet, ”Absent Fathers”, som släpps tidigt nästa år och att få mer av otroligt talangfulle Justin Townes Earle säger jag verkligen inte nej till.

Sammanfattade listan av Årets Album 2014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *