Chew vol 8 – Family Recipes

Jag har följt Tony Chu och hans vänners, arbetskamraters, fienders och familjs missöden och äventyr sen vol 1 nu och jag älskar det med hela mitt hjärta. Efter händelserna i förra volymen där Chu började med en personlig vendetta mot vampyren(av självklara anledningar om man har läst alla volymer) tog denna volymen ett steg tillbaka. Andades ut. Följde upp på några trådar som var olösta. Och fick oss även inse varför vi älskar Chew vi som har följt den från början.

Den är fullspäckad med humor, hjärta och oväntade äventyr som ingen kunde ana. Den kommer ingenstans rent storymässigt men den briljerar med sitt bildspråk och hur den tar urflippade situationer och får dem verka helt normala i sammanhanget, en konstart som endast Chew lyckas med enligt mig. Jag hade viljat ha mera story i det hela för den tar sin tid att komma fram till slutpoängen, men vägen fram dit kan vara den roligaste läsningen jag någonsin har bjudits på i serieform sen vuxen ålder.

Så luta dig tillbaka, ta Chew vol 8 i dina händer och njut av färden. Om du inte har läst en enda Chew lider jag för dig för så mycket underbart actionfylld och förträffligt komisk serietidning är svårt att finna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *