Next Gen var det jah!

xbox-one-playstation-4-sign

Det är ju självklart att (nästan) alla ser fram emot ”The Next Generation of Gaming”, eller rättare sagt de nya konsolerna från Microsoft och Sony. I detta inlägg så tänkte jag gå in på varför och vad jag ser fram emot den nästa generationen. Jag kan lika gärna redan nu erkänna att jag är ett stort Sony fan, men först och främst är jag en gamer. Vilken konsol du spelar på är upp till var och en, det är spelen det handlar om när det väl kommer till kritan.

Hade detta inlägg skrivits innan Microsoft gjorde sin Xbox One80 angående konsolens principer osv, så hade jag spenderat onödigt många tecken till att dumförklara dem. MEN! Faktum är att de har rättat till sina misstag och tagit tillbaka sin bullshit. Vare sig om anledningen var allt gnäll ifrån oss konsumenter och press, eller om det var att förhandsboknings siffrorna för Xbox One var för låga, eller om det var på grund av vad Sony sa på sin konferens under E3, eller om det var alla tre anledningar så kvittar det. För det enda som betyder något är att de tog bort det dåliga med konsolen (förutom Kinect kravet).

Hårdvaran vi får i de nya konsolerna är betydligt bättre än de vi har idag i PlayStation 3 och Xbox 360. Det är hårdvaran som är det absolut viktigaste när man går över till nästa generation, då det är den som begränsar de nuvarande konsolerna. Idag så har utvecklare lyckats pressa ut det absolut sista ur både PS3 och 360. Det snyggaste konsol spelet och det bästa (enligt mig) är The Last of Us, vilket tog PS3an till dens yttersta då utvecklarna talade om att de hade några kilobyte att arbeta med lite här och där för att finslipa det in i minsta detalj. Och det märks Last of Us är ett riktigt snyggt spel, inte bara grafiskt utan tekniskt. Trots det så är det på tiden att vi får nya konsoler då utvecklarna får både bättre verktyg och större arbetsyta att jobba på/med.

The-Last-of-Us-Sunset

Personligen så ser inte jag fram emot att spelen kommer bli ”sjukt mycket snyggare” än vad de är idag. Skulle spelen forsätta se lika snygga ut som Last of Us så hade jag varit nöjd. Utan det jag ser mest fram emot nu med de nya spelen är detaljer. Det är de små detaljerna som gör spelen så mycket mer inlevelserika och snyggare enligt mig då. Jag vill ha bättre tekniska spel än bättre grafiska. Att spelen kommer se snyggare ut är ju ingen fråga om saken, det har vi redan fått se av de få titlar som utannonserats. Det jag ser mest fram emot är saker som kantutjämning, stadig och hög frame rate, ”inga laddningstider” (de laddas nog i bakgrunden samtidigt vi spelar). Jag blir mer imponerad av ex: att ett träd i Killzone tappar sina blad och att de ligger kvar på marken, eller de detaljerade skotthålen på bilrutorna i The Division som inte är förutbestämda. Sådant imponerar på mig mer än att en person ser mer verklighetstrogen ut eller ej.

Av de spelen vi har fått se så har några imponerat på mig mer än andra. Då spel som Titan Fall ser riktigt kul ut att spela, men de har dock inte sattit sig lika mycket på minnet som ex: Springa ut och hoppa fallskärm ut en gigantisk fallerande skyskrapa i Battlefield 4’s 64-pers multiplayer läge. Eller hur smidigt och nästan oförändrat det såg ut när Metal Gear Solid 5 böt ifrån cutscene till gameplay. Missta mig ej, det finns väldigt många spel som visats bland annat under E3 som jag är pepp på, vare sig de imponerade på mig eller ej.

Mer än gärna ser jag mig själv som en stor konsument när det gäller spel, och jag spelar det mesta (förutom sportspel). Under alla år jag har kallat mig själv ”hardcore-gamer” så har jag spelat flitigt och dagligen. Kanske det är därför jag börjar bli svårare att imponera, då jag har börjat tröttna på mycket speciellt sådant som ser likadant ut varje gång, självklart har jag mina undantag där ex: Pokémon som är same same varje gång men jag älskart ändå (nostalgi + perfektion = såld). Men när vi får se spel som nästa Call of Duty eller nästa Forza/Grand Turismo så blir jag uttråkad. Jag förstår ju varför de släpps om och om igen, det är ju de spelen som tar in storkovan.

mgsv

En sak jag känner att jag måste ta upp är den största besvikelsen för mig under E3. Det var under Microsoft’s konferens, en trailer startade upp, vi fick se en person inlindad i en grå och trasig cloak. Denna person gick i en dyster och gråskalig öknen. Det hela påminde om en mörkare version av Journey (vilket tydligen var meningen). Plötsligt kom en stor Transformers liknande varelse upp ur sanden! ”Woah holy **** det här är awesome!” var min tanke. Det såg annorlunda och någorlunda innovativt ut (trots att de liknade Journey). Under rockärmen får vi se en grön arm, sedan från vindtrycket av den gigantiska roboten så blåser rocken av och vi får se vem som var under den! Det var Master F-ing Chief…

Känslan jag hade då var lite som om jag hade varit en miljardär och hållit en trisslott med vinst på 1 miljon (valfri valuta) och rivit sönder den rakt framför ditt ansikte. Så kände jag mig när jag såg att det var ett nytt Halo. Visserligen var det väntat att de skulle visa ett nytt Halo spel, men att de teasade oss med något som såg riktigt häftigt och intressant ut och sedan avslöja att det var ännu ett Halo spel. Personligen är jag så trött på serien, tröttnade efter Reach. Visst det är fortfarande bra spel, men det räcker inte längre för mig att ett spel ska vara bra, de måste vara intressanta också.

Bungies nya spel serie Destiny, är för mig mer intressant än nästa Halo. Trots att båda är mainstream space shooters, så är Destiny mer intressant då det är en ny IP. Trots att det pretty much är Halo + Borderlands = Destiny, så är det något nytt. Ny lore som verkar hyfsad, storyn vet vi nästan ingenting om så den kan vara allt mellan gudomligt bra eller värre än diarré. Jag är inte jätte pepp på Destiny, men jag kommer förmodligen köpa det för att se om det är något att ha, eller om serien inte är värd min tid. Det är ju Bungie som sitter bakom spakarna trots allt, så förväntningarna är höga. De gav ju oss Halo som revolutionerade hela FPS genren förtusan! Jag förväntar mig inget annat än ett mästerverk. Trots allt är det ändå inget nytt, det är din standard blockbuster FPS i Sci-Fi trikåer, som kommer sälja mer än alkohol på valborg och midsommar tillsammans.

halo-5

Jag vet att jag upprepar mig flertal gånger och att jag skriver alldeles för långt, jag kan inte ro för det. Läser du det här så har jag inte tappat ditt intresse helt ännu iaf. Så skål på det! Fast du kanske inte har något att dricka.. High five i så fall då *smack*(?). Nu har jag fått ur mig vad som var min besvikelse på E3, nu kanske du vill veta vilket som var min höjdpunkt? Inte?! Synd, för jag skriver det ändå!

Min absoluta höjdpunkt på E3 spelmässigt var när Sony visade upp ett video meddelande ifrån Tatsuya Nomura (Who? -> Google). Det så fort jag såg honom började det pirra i magen, för i det ögonblicket visste jag vad vi skulle få se härnäst. Det han presenterade för oss var en trailer på Final Fantasy Versus XIII, vi fick se en typisk Final Fatasy trailer där det hoppade mellan dialoger, strider och gameplay. Jag vart sjukt pepp på det vi fick se, de avslutade trailern med att utannonsera namnbytet på spelet från Final Fantasy Versus XIII (13) till Final Fantasy XV (15).

Efter det så sa Nomura-san att innan han gick så ville han visa en till trailer. Mitt hjärta hoppade över några slag, och jag började tjuta som en liten flicka på en Justin Bieber konsert. För med dem orden så insåg jag att vi skulle få se något som många har väntat på i alldeles för många år. Trailern för Kingdom Hearts 3 gick igång, jag stod och små hoppade i soffan av lycka. Det var inte mycket man fick se, men det spelade ingen roll. Vad som spelade någon roll var i slutet av teaser trailern, då vi fick se logon för Kingdom Hearts 3 och texten ”in development” visades.

Squaregames-Featured

Visserligen så betyder det att de nyligen har börjat utvecklingen av Kingdom Hearts 3, och vi kommer förmodligen få vänta i ca 3-5 år innan vi får spela det. Men något som har fångat min uppmärksamhet så här i efterhand var att, det sades att vi skulle se fram emot att få upptäcka våra favorit ”Disney properties” här gäller det att märka ord. De sa inte ”Disney Worlds” utan ”properties”, så vi ska se fram emot att möta olika kraktärer och resa till olika världar ifrån Disneys olika varumärken så att säga. VILKET BETYDER!… Att man kommer med stor förmodan få träffa på karaktärer från Marvel dvs Spider-Man, X-Men, The Avengers osv, och vi kommer få stöta på karaktärer från Star Wars universumet. Plus alla vanliga Disney filmskaraktärer man brukar träffa på under sitt äventyr.

Dock antar jag att inget är 100% säkert än, då det är en heldel kontrakt och licenser som måste de måste gå igenom innan det är helt okej för dem att använda kraktär X och värld Y osv. Många fans på internet och även jag som ni förstår är riktigt glada över detta och ser just därför ännu mer fram emot Kingdom Hearts 3. Antingen har vi tagit oss vatten över huvudet och förväntar oss alldeles för mycket, men det vore obeskrivligt häftigt att få slås sida vid sida med Wolverine mot en stor Sentinel robot, eller varför inte ha en lasersvärds keyblade duel mot Darth Vader. Mitt huvud exploderar av fantastiska scenarion detta kan ge oss. Hoppas, hoppas!

Nu när jag har hype:at loss mitt favorit ögonblick av E3, så är det nog dags att sluta skriva för denna gång. Då jag inte kommer på något mer att skriva om. Vill du diskutera eller dumföklara mig om något du läst om så kan du alltid kontakta mig på Twitter. Det var allt för denna gång!

Kram /Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *