Fredagstoppen: Mest efterlängtade 3DS-spel #2

fredagstoppen2

Varför #2? Jo, för att herr Emil Ackre har tidigare gjort en Fredagstopp med samma rubrik. Där han listade de fem spelen han såg mest fram emot som en nybliven 3DS ägare. Ni kan läsa hans inlägg HÄR!

Okej, förhoppningsvis så har ni läst mitt senaste inlägg angående mitt sug efter en 3DS. Så nu när jag väl har en 3DS (XL) så känns det som en självklarhet att jag ska lista de fem spelen jag ser mest fram emot (som i skrivande stund inte är släppta än). Listan kommer nog inte vara allt för chockerande, men listor är alltid kul att läsa ändå, så jag kör igång helt enkelt.

professor-layton-vs-ace-attorney-nintendo-3ds

#5. Professor Layton VS Ace Attorney
Jag har inte spelat något Ace Attorney spel för att vara ärlig, men jag vet principen och hur det spelas. Där emot så har jag spelat en del Professor Layton och jag gillart starkt! Så en kombination av dessa två äventyrs/pussel titlar kan bli antingen en katastrof eller något magiskt bra. Oavsett så ser jag fram emot det, tyvärr så har detta inte blivit utannonserat till Europa ännu. Är dock inte särskilt oroad över det, då nästan alla Prof. Layton och Ace Attorney spel har kommit hit.

shin_megami_tensei_iv_prin

#4. Shin Megami Tensei IV
Jag fullkomligt ÄLSKAR Persona serien, och som hela titeln säger Shin Megami Tensei: Persona, så förstår man att dens ursprung är ifrån (för att förkorta) SMT serien. Dock har jag endast spelat spel från Persona serien, men är riktigt nyfiken på SMT 4 av de man fått se. Själva gameplayn verkar vara mer eller mindre den samma som i Persona, förutom den delen då man är i skolan osv (vilket är 50% av Persona). Jag är otroligt svag för RPGs speciellt de Japanska, vilket ni kommer se i denna lista. SMT 4 verkar utspela sig i någon typ av forntida Japan då samuraier regerade osv, fast denna gång med en gnutta teknologi som tillåter folket att framkalla demoner som man använder i strid. Det vill säga samma sak som i alla Shin Megami Tensei serier (Persona, Nocture osv). Samuraier är coolt och demoner är coola, antar att det inte kunde bli mycket mer coolness än så (förutom om Samuraier vart ersatta av Pirater).

Project-X-Zone_1

#3. Project X Zone
Är ett spel jag name-droppade i mitt andra inlägg. Vad är Project X Zone egentligen, det låter inte ens som en riktigt speltitel, men det är det. PxZ är en mega stor crossover mash-up av massvis med karaktärer från Capcom, Sega och Namco. Det sägs vara runt 200+ karaktärer i spelet, vilket låter helt absurt. PxZ spelas som ett Tactical RPG, a la Fire Emblem och Final Fantasy Tactics. Där man går med sina gubbar på ett rutnät, när man har fienden inom sin räckhåll så kan man anfalla och det är här det skiljer sig smått ifrån de vanliga T-RPGs, striden utspelar sig lite som i ett fightingspel där du har X antal olika attacker som är mappade till vardera knapp. ex: du spelar som Ryu från Street Figher, klickar du på Y-knappen gör han en shoryjuken, och på X-knappen gör han en Hadouken. Striden pågår i ett antal sekunder, eller tills du eller din motståndare är död. Jag tänker inte gå in i detalj då jag redan skrivit för mycket. Lär nog skriva mer om spelet efter jag spelat det. Men som ni kanske märker så är jag sjukt pepp på det! Ni som har en 3DS kan ladda hem demot från Nintendo E-Shop.

kaloshires

#2. Pokémon X/Y
Egentligen behöver jag inte skriva ett ord här. Det är ett nytt Pokémon bara det hade räckt, men det är det mest innovativa Pokémon spelet sedan serien kom till DS. Nu är världen helt i 3DS inte i någon akward 2D som vinklar sig för att få en 3D känsla. Själva Pokémon’s har fått nya animationer och även deras attacker. Detta är starten på Generation 5 av Pokémons, hur många nya det blir vet jag inte, av de få man fått se ser det inte så hemskt ut. Det finns en ny type, som är Fairy vilket ska vara supereffective mot Dragon’s vilket låter utmärkt då Dragon-type Pokémons har varit alldeles för OP. Spelet kommer även ha en del nya gimmicks som alla nya Pokémon spel får, har inte så bra koll på dem än dock. Hoppas folk tar sig tillbaka till Pokémon serien nu, vet att många inte har spelat sedan GBA titlarna eller längre bak än så. Jag vet att jag kommer spendera alldeles för många timmar i den nya regionen *namn*, och ha många strider med mina vänner.

3DS_Zelda_scrn04_E3resized

#1. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds
Överraskad?! Förmodligen inte. Nytt Zelda och i stil med de gamla hederliga 2D titlarna (som de bör vara). Jag har sagt det förr och jag kommer säga det flera gånger, men det här spelet har en av de bästa titlarna någonsin i spelvärlden: A Link Between Worlds… Bara titeln gör mig otroligt sugen på spelet. Vart detta spel hamnar i den otroligt välomtalade Zelda Tidslinjen vet vi ännu inte. Eftersom spelet utannonserades som A Link to The Past 2 (fast på japanska) så antar både jag och en hel del andra, att det är en uppföljare på ALtTP. I spelet har vi fått se Links nya förmåga att kunna bli ”paper-link” och röra sig längs väggarna. Vilket enligt mig verkar lite fånigt men användbart. Om ni inte har en 3DS så är det här spelet i sig en anledning att äga en. Kan knappast vänta tills det släpps, tyvärr kommer det förmodligen kollidera med releasen av PlayStation 4 (och Xbox One). Dock är det alltid bra att ha en handhållen titel att spela på när man är ute på äventyr!

Ett genomgående tema i denna lista är helt klart att alla spelen är japanska. Japan och handhållet går ju bra hand i hand (pun intended). Kan va för att jag har en förkärlek till allt som är Japanskt, eller kanske för att det inte görs några spel till 3DS utanför Japan (av hög kvalité). Vore kul och veta vilka 3DS spel ni ser fram emot, som vanligt kan ni höra av er till mig på Twitter. Det var allt för denna gång!

 

Kram /Marcus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *