Fredagstoppen: Mest efterlängtade 3DS-spel

fredagstoppen2Idag är jag, Emil Ackre, stolt ägare av en sprillans ny 3DS XL, och dessutom en Fire Emblem-version på det som ser riktigt fin ut. Jag inte hade sagt nej till Animal Crossing-versionen heller som släpps om två månader drygt, mumma på den med! Fast med 3DS:en i handen tänker jag framåt i tiden vilka spel som jag ser mest fram emot att spela då 3DS:en bara växer i popularitet och har en hel hög med fina utannonseringar och redan ett fint bibliotek av spel att ta sig igenom i väntan på att fler ska släppas. Det är helt enkelt en väldigt bra tid att vara en ägare av denna maskin som jag var väldigt misstänksam mot i början av dess karriär men som man kan se som en DS fast med läckrare grafik och fler funktioner, och det säger jag inte nej till.

Så därför för att fira mitt inhandlande av en 3DS kommer jag skriva min topp fem lista över de spel jag ser mest fram emot att spela på den inom den närmsta framtiden, spel som jag garanterat lär köpa till den och förhoppningsvis njuta fullt ut utav. Så låt oss gå direkt till topplistan.

A_Link_to_the_Past_Wallpaper_by_Mexican51Nr 5: The Legend of Zelda: A Link to the Past 2

Nu var jag bara en liten pojkspoling när det första spelet släpptes men minns det ändå som igår när jag såg min pappa strida mot Hyrules värsta och största monster. Det var något med den barnsliga grafiken blandat med den ändå vuxna stämningen som gjorde att alla drogs till det klassiska spelet, och nu kommer då uppföljaren till ett av de största spelen genom alla tider och det är klart att man är taggad! Av det lilla jag har sett så ser grafiken enormt charmig ut och de verkar få den att poppa från skärmen som 3D-effekten lyckas fylla upp. Jag är själv av den spartanska sorten när det kommer till 3D; använd endast för att ge mer inlevelse, inte för mer effekt, och det verkar som att det har de lyckats med i denna uppföljare av en modern klassiker.

Monster-Hunter-4Nr 4: Monster Hunter 4

Jag har aldrig spelat ett Monster Hunter-spel men har alltid varit sugen på att göra det. Springa runt och slakta monster minst 10 gånger större än en själv låter inte bara lockande, utan ofantligt underhållande. Därför kom det som en överraskning för mig när Capcom utannonserar att fyran i deras digra monster-serie kommer endast att släppas till 3DS. Med en ny stor värld att upptäcka i och att för första gången kunna klättra på de monster man attackerar gör att den här titeln ser helt enormt lovande ut. Nu kan man bara hoppas att man kan köra teambaserad samarbete över internet och inte bara lokalt som trean har, då kan detta bli den titel som gör att 3DS:en går från grym till magnifik försäljning. Man kan hoppas.

shin-megami-tensei-iv-llegara-america-este-ve-L-kVrBopNr 3: Shin Megami Tensei IV

Jag var inte särskilt bevandrad inom JRPG-genren för bara två år sedan, men sen hände det något sommaren 2011 som gjorde att jag sögs in i genren och all dess galenskap och började snabbt att sukta efter fler flippade japanska upplevelser, och det var Shin Megami Tensei: Persona 4. Innan dess hade jag tittat snett på genren för dess skumma ideal av manliga och kvinnliga hjältar, men när jag väl valde att ta mig an genren blev jag störtkär och det var tack vare SMT-seriens storsäljande flaggskepp Persona. Nu släpps den fjärde delen i originalserien och den släpps, liknande som Monster Hunter 4, exklusivt för 3DS. Upplägget med samurajer i en fiktiv version av Japan är alltid kittlande, framförallt när det slängs in en stor dos demonaction i smeten så lär vi nog få en enormt välsmakande pannkaka av Shin Megami Tensei-action, det som lockade in mig i JRPG-genren från första början.

Fire-Emblem-AwakeningNr 2: Fire Emblem: Awakening

Känns rätt självklart att det här spelet ska vara med på listan då jag köper en specialversion av 3DS med just det här spelet i sig. Fire Emblem är en genre som jag håller nära hjärtat och det är SRPG, strategi- och turbaserad genre som gett hjärnan många svettiga kvällar. Att planera upp en strategi och sedan få se den fullbordas till perfektion eller total förintelse är otroligt fascinerande och ger enorma kickar för mig personligen. Fire Emblem är det hårdaste av de hårda i den här genren och om du inte är smart eller försiktig nog med dina gubbar och råkar förlora en i stridens hetta, poff, han/hon är borta för evigt. Det kan ha varit en hjälte som vart med dig flera strider och blivit en personlig favorit, men ett klavertramp senare så kan den här oersättliga personen för alltid vara borta. Nu vet jag att Awakening har så att man kan få tillbaka sina fallna kamrater efter strid om man kör casual, men eftersom bara ordet casual ger mig kalla kårar längs ryggraden och jag älskar en härlig utmaning står jag redo att jubla och falla med mina kamrater på krigsfältets front.

zero escapeNr 1: Zero Escape: Virtue’s Last Reward

Jag har spelat alldeles för få titlar för det utbud som finns i Nintendo DS enorma spelkatalog, men en av de titlar jag faktiskt har spelat är 999 och häftigare spelupplevelse får man söka länge efter. Med smarta pussel, djupa karaktärer och fantastisk handling vände 999 på min värld och fick mig att känna, tänka och gapa som jag aldrig har gjort innan. Att uppföljaren till detta fantastiska äventyr, som även av flera spelsidor blev förra årets bästa bärbara spel, var en av de avgörande anledningarna för mig att köpa en 3DS är föga överraskande. Jag är bara tvungen att gräva mig djupare i denna Saw-inspirerade upplevelse som kommer att ge en både kalla kårar, öppna gapskratt och hakdroppande upptäckter in i en förbryllande och fantastisk värld. Det här är spelet som gjorde att jag var bara tvungen att ha den senaste generationens bärbara konsoler då det släpps både till Vita och 3DS, de andra titlarna på min lista gjorde att det var 3DS som kom vinnande ur den striden, även om det nog blir en Vita längre ner längs vägen. Nu vill jag bara gräva mig djupare i galna Zero’s värld och se vad för pussel som väntar på mig i nästa dödliga dörr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *