Fredagstoppen: Marcus topp 5 Wii-spel

fredagstoppen2

De flesta som hört min åsikt om motion controllers vet att jag hatar det med passion, jag brukar oftast säga ”jag vill inte ha någon jävla vift-vift kontroll i mina spel!”. Men jag kan inte råför att Nintendo är douchebags mot oss som inte vill ”vifta” med våra kontroller när vi spelar. Men samtidigt släpper de riktigt bra spel, så man får helt enkelt bita i den sura Goomban och vifta sig fram igenom spelen. De spelen som kunde använda sig av Classic Controllern får alltid ett extra moln i kanten.

Som ni kanske förstår handlar det här om en ”Topp 5 Wii spel-lista” där jag kommer lista mina 5 favoriter, och ha i åtanke att jag inte har spelat allt bra som kommit till Nintendos-vift-vift konsol. Jag kommer inte heller ta med Wii Ware eller Virtual Console titlar, för ja.. Då hade det bara blivit en retrolista. Vet att just topplistor av Nintendo spel brukar alltid se mer eller mindre exakt likadana ut, men jag tror att min skiljer sig lite från vad som är ”mainstream Nintendo”.

2098870-muramasa_dolphin_screenshot_60
5. Muramasa: The Demon Blade
Muramasa är inget spel som alla vet om, förmodligen så vet inte ens 50% av er som läser det här om det. Det är ett 2D side-scrolling action spel, där du får välja att spela som en ninja-brud eller en ninja-dude och de har olika förmågor. Sen är det bara att hugga sig igenom alla fiender och ta dig åt höger, riktigt oldschool. Det har släppts en version av spelet till PSVita i Japan, så hoppas på att det når oss här. Skulle se snuskigt snyggt ut på Vitans 5” OLED skärm *dreglar*. Det bästa med spelet: det visuella, animationer och den grafiska designen. Det sämsta med spelet: är att det är en aning för svårt för mig som har värdelöst tålamod.

SNCE8P-1
4. Sonic Colors
Tro det eller ej men det här är ett riktigt bra Sonic spel! Innan Sonic Colors kom ut hade alla Sonic spel från denna generation varit lika roliga som att städa en toalett. Jag vart otroligt förvånad när jag spelade Sonic Colors då jag aldrig trodde vi skulle få se dagens ljus av ett bra Sonic spel igen, men jag hade fel. Spelet växlar mellan 2D och 3D gameplay, när du spelar i 3D fungerar det okej, men i 2D är det utmärkt. Sonic kan få tillfälliga special förmågor av några söta aliens, som hör och häpna är i olika färger! Detta är det nya elementet i Sonic Colors, som faktiskt gör spelet lite nytt och fräscht. Det bästa med spelet: det är ett bra Sonic spel! Det sämsta med spelet: Det är Wii-exklusivt..

punchout-wii1
3. Punch-Out
Jag är en boxnings fantast, enligt mig är det den häftigaste sporten. Det här är en ganska ny åsikt jag har, allt beror på att jag såg en anime vid namn ”Hajime no Ippo”, vilket gjorde mig förälskad i sporten. Så jag har de senaste åren letat efter det perfekta boxnings-spelet, men insåg att inget slås Punch-Out serien. Allt handlar om tajming att ducka och kontra vid rätt tillfälle, och när du vinner över din motståndare känner du dig som en boxnings-mästare. Det bästa med spelet: de udda karaktärerna och kontrollen (ingen vift). Det sämsta med spelet: mitt egna tålamod, då det är riktigt utmanande mot slutet.

super-mario-galaxy-1022
2. Super Mario Galaxy
Det kommer väl inte som en överraskning för någon att Mario är med en eller två gånger på en topplista över Nintendo spel. Ni kanske undrar varför jag inte valde 2an iställlet?! Ganska simpelt; första Galaxy påverkade oss alla på ett större sätt än Galaxy 2, som bara var mer av detsamma + Yoshi. Spelet är nog det bästa Nintendo släppt på många år, då det var något nytt och annorlunda. Då enligt mig har Nintendo inte gjort något ”nytt” på länge. Visst det är synd att man bara kan spela med vift-vift kontroller, hade själv varit mer bekväm med att använda Classic Controllern. Och visst det är mer Mario, men va fan ”U R MR GAY” är ett awesome spel, punkt slut. Det bästa med spelet: hur snyggt och hur innovativt det var. Det sämsta med spelet: den där fördömda vift-kontrollen och att det inte är i HD.

mario_kart_wii_victory_screen_by_tonytoad22-d3e618i
1. Mario Kart Wii
Många hatar på Mario Kart Wii, personligen är det min favorit i serien. Spelet innehåller 32 olika banor! En del är nya och en del från tidigare Mario Kart spelen. Man kan även åka motorcykel vilket är kul addition till spelet. Det finns många karaktärer att välja mellan vilket alltid är kul, även om det egentligen bara finns 3 olika ”klasser” (small, medium, large). Men varför är då Mario Kart Wii högst upp på min lista av Nintendo Wii spel? Jo, för att.. Wii är enligt mig en party-konsol, du har roligast med ditt Wii när du spelar med ett gäng kompisar. Och den roligaste genren av spel att spela med kompisar när ni sitter i samma soffa är Kart-racers. Vilket i mitt fall gör Mario Kart Wii till det perfekta Wii spelet! Det bästa med spelet: urvalet av kontroller som är kompatibla med spelet. Det sämsta med spelet: att det ser inte bra ut på en stor HD-TV.

Nu när ni gått igenom listan inser ni att ”LOL! Han har inte med något Zelda spel, vilken N00B! *gnäll gnäll*. Vet ni varför jag inte har med ett Zelda spel? För jag tyckte inte om att vifta i Twillight Princess, det funkade inte tillräckligt bra för mig. När det kommer till Skyward Sword så har jag ingen Wii-motion plus kontroll. Men jag har spelat det hos andra, dock alldeles för lite för att det ska kunna få en plats på listan. Det lilla jag spelat av Skyward Sword var faktiskt riktigt underhållande, och det tar emot att erkänna det… Men även vift-kontrollen fungerade bra. Så därför finns de inget Zelda med i listan. Tack för att du läste (om du nu gjorde det)! Det var allt för denna Fredagstoppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *