Victor – De fem bästa spelen 2012

2012 har nått sitt slut, och 2013 har precis börjat och vi har en hel del spel att se fram emot. Spel som The Last of Us, Grand Theft Auto V, South Park: The Stick of Truth, Bioshock Infinite, och Tomb Raider, men före det så ska jag gå igenom min fem favorit spel ifrån 2012, och med tanke på hur många bra spel som kom förra året så är det en riktigt svår lista att göra, och vissa spel som kanske förtjänar att vara med på listan missar den helt enkelt för att jag inte hunnit spela igen dem än. Men ja, det får bli bubblare helt enkelt. Här kommer mina fem bästa spel från 2012:

5. Journey

Jag vet vad ni tycker nu, Journey borde defintivt vara högre upp på listan, men anledning till att det inte kommer högre upp är enkel: Det är för kort. Men hur som helst, Journey är ett fantastiskt spel, thatgamecompany lyckades göra ett kort litet mästerverk. Grafiken är otroligt vacker, musiken är underbar och online läget är riktigt mysigt. Att bara springa runt bland sanden för att till slut bara träffa på en annan spelare med samma mål är något alldeles extra, och trots att det inte finns någon dialog så är storyn väldigt fin. Du har bara ett mål, och du vet hur du ska ta dig dit. Men vägen, den är underbar. Har du missat de så köp de på direkten. Det är definitivt värt pengarna.

4. Assassin’s Creed III

Jag tror att jag är den enda jag känner som faktiskt inte är besviken på Ubisoft senaste i deras kritikerrosade serie. Jag fullkomligt älskar Assassin’s Creed III. Jag tycker att världen är underbart mysig, karaktärerna är riktigt bra, gameplay-läget har inte fått  så många nya förändringar men jag gillar det fortfarande, och att springa runt som Connor ute i vildmarken för att sedan bli jagad av en björn är något alldels extra. Musiken är också väldigt, väldigt bra. Låten som kommer när Connor möter Achilles för första gången är super mysig, och huvudlåten slår nästan alla huvudlåtar i år. Men jag älskar allt med Assassin’s Creed och har snart spelet igenom det för tredje gången. Sen har vi ju en del DLC-material att se fram emot också.

3. Far Cry 3

Vem kunde tro det här, efter Far Cry 2 trodde jag faktiskt att Ubisoft skulle låta serien dö, men Far Cry är tillbaka och det är bättre än någonsin. Ubisoft bestämde sig för att ta tillbaka Far Cry till spelets rötter, och de lyckades verkligen. Men det absolut bästa med Far Cry 3 är att Ubisoft lyckades skapa en riktigt bra story med trovärda karaktärer, trots att de flesta är ganska galna, men hey, vem älskar inte en riktigt bra bad guy? Vaas är verkligen en av de bästa antagonisterna jag stött på i år, han är skrämmande och underbar på samma gång, och röstskådisen levererar verkligen. Men huvudkaraktären är också riktigt bra, och man känner verkligen hur Jason förändras desto längre han får stanna på den här galna ön, men om du är trött på alla militär shooters, och vill ha ett riktigt bra FPS-spel med grym story så är Far Cry 3 något för dig, andra har sagt de före mig men Far Cry 3 är Skyrim med vapen.

2. Dishonored

När jag började med den här listan så var två spel självklara för att vara med på den här listan, Dishonored och spelet som får plats nummer ett. Det enda problemet var att jag inte kunde bestämma mig för vilka platser de skulle få, så efter många debatter i mitt huvud kom jag fram till att Dishonored fick ta andra platsen, men det gör det absolut inte till ett sämre spel. I dagens spelvärld så är det inte många utvecklare som vågar satsa på nya IPs, men det gjorde Bethesda när de bestämde sig för att släppa Dishonored från Arkane Studios, och det ska vi alla vara glada över för att Dishonored är ett mästerverk. Det är få spel i dagens spelvärld som verkligen låter spelaren använda vilken väg han vill för att nå sina mål, och trots att Corvo inte säger ett ord under spelets gång så förstår man verkligen varför han gör som han gör. När vi startar Dishonored så blir The Empress mördad och hennes dotter blir kidnappad, och Corvo blir anklagad för något han inte gjort. Efter det så gäller det att försöka hitta dottern och samtidigt visa att Corvo är oskyldig, och när vi först släpps fria i Dishonoreds  fantastiska spelvärld Dunwall så kan Corvo ta en hel del olika vägar till att nå sitt mål, och det är de som gör att man älskar Dishonored så mycket, friheten, och då har vi inte ens pratat om den superba kontrollen, storyn, karaktärerna och de perfekta melee combaten.

1. Mass Effect 3

Det här var riktigt svårt, som jag nämde tidigare så kunde jag inte bestämma mig om Mass Effect 3, eller Dishonored skulle toppa listan. Trots att slutet gjorde mig riktigt besviken så är Mass Effect 3 ett spel där resan är viktigare än målet, och vilken fantastisk resa Bioware bjuder med oss på i Mass Effect 3, och med Extended Cut så är faktiskt slutet inte så dåligt. Det var verkligen en speciell känsla att avsluta en trilogi med samma karaktär som jag själv skapade 2007. När man märker hur ens val i de tidigare spelen kan spela roll, och hur jobbigt det kan vara att man förlorat någon i ett tidigare spel. Mass Effect 3 är för mig de absolut bästa spelet i år, och jag längtar extremt mycket efter nästa spel i serien.

Ja, det var min lista det, och som ni ser så finns det massa spel som inte kom med, så här kommer ett par snabba bubblare:

Halo 4 – Den perfekta återkomsten för en perfekt duo, grym grafik, perfekt spelkontroll och Halo-känslan är fortfarande intakt.

XCOM: Enemy Unknown – jag trodde aldrig att jag skulle gilla det här, men XCOM är ett fantastiskt strategispel från Firaxis Games.

The Walking Dead – Mästerliga karaktärer, grym story och grymt gameplay.

Mark of the Ninja – Ytterligare ett arcade spel på listan, och det är välförtjänt. Grymt stealth spel från skaparna av Shank.

Hitman Absolution – Agent 47 är tillbaka, och bättre än någonsin.

Call of Duty: Black Ops II – Treyarch visar oss återigen varför de är de bästa Call of Duty-utvecklarna.

Borderlands 2 – Gearbox rättade till alla misstag ifrån de första, och gjorde allt bättre. Borderlands 2 är en mästerlig loot fest som du går på med dina vänner.

Sleeping Dogs – Grymt action äventyr från United Front Games och Square Enix, underbart att Square vågade satsa på en ny IP i en genren som är svårt att göra riktigt bra.

Det var allt, nu önskar jag er alla ett grymt 2013, vi har extremt många bra spel att se fram emot. Ha det gött!!

  1 comment for “Victor – De fem bästa spelen 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *