Topp 5 spel 2012 – Spelmolnet

I veckan har våra eminenta skribenter lagt upp varsin lista över vilka spel de tyckte var de bästa från året som har gått. Här lägger vi upp den sammanlagda listan baserat på var spelen hamnade på varje personlig lista så har de rangordnats. Så här kommer den gemensamma topplistan för de spel som har släppts 2012, men först, här kommer veckans listor om ni vill återvända till dem en liten snabbis innan ni tar er an det slutgiltiga resultatet:

Emils lista

Hampus lista

Victors lista

Saras lista

Marcus lista

Spelmolnets nr 5: Halo 4

”Jag vet att många tycker att nya Halo är töntigt med storyn om kärleken mellan en supersoldat och en AI. Men det är nästan det jag gillar mest med spelet. Det berör mig. Jag vill att det ska gå bra för Master Cheif och Cortana och de ska leva lyckliga i alla sina dagar. Sen detta nya hotet som presenteras, med nya roliga vapen och fiender som gör att man får tänka om.” -Sara om Halo 4

Spelmolnets nr 4: Journey och Happy Jump

”ThatGameCompany skapade mer än bara ett annorlunda och spännande spel, de skapade en upplevelse som du aldrig kommer kunna hitta någon annanstans.” -Marcus om Journey

”Journey är ett fantastiskt spel, thatgamecompany lyckades göra ett kort litet mästerverk. Grafiken är otroligt vacker, musiken är underbar och online läget är riktigt mysigt.” -Victor om Journey

”Ja det trodde ni aldrig va? Men Happy Jump är mitt mest spelade spel 2012. Så otroligt beroendeframkallande. Det är ju mer eller mindre en kopia av Doodle jump, men det är så roligt och gulligt.” -Sara om Happy Jump

Spelmolnets nr 3: Mass Effect 3

”En storslagen final där man verkligen kände sig i kontroll över galaxens öde, och ens relationer med alla karaktärer hade nått punkten där man verkligen hade känslor för dem, och brydde sig om vad som skulle ske för dem, på ett sätt få spel kan skapa.” -Hampus om Mass Effect 3

”Det var verkligen en speciell känsla att avsluta en trilogi med samma karaktär som jag själv skapade 2007. När man märker hur ens val i de tidigare spelen kan spela roll, och hur jobbigt det kan vara att man förlorat någon i ett tidigare spel.” -Victor om Mass Effect 3

Spelmolnets nr 2: Borderlands 2

”Känslan av att döda en enorm Badass och se vapen och tillbehör flyga ut från hans kropp i regnbågens alla färger är en så otroligt givande känsla att jag vill uppleva den igen och igen och igen. Sen att spelet har grym dialog, grymma karaktärer och årets bästa antagonist gör att det sätter sig säkert på kungatronen som mitt personliga favoritspel av de som har släppts i år.” -Emil om Borderlands 2

”Årets mest finslipade uppföljare. Allt var helt enkelt bättre än i första spelet, och toppa det med årets bästa skurk, och skönaste humorn, och du har Borderlands 2.” -Hampus om Borderlands 2

”Jag fastna mest för grafiken, som ser ut som en tecknad serietidning, hur grymt är inte det? Sen att hela spelvärlden är så sjukt stor med massor av möjligheter. Vapenutbudet är hur stort som helst, och när man väl har fått sitt favoritvapen, tar det inte lång tid innan man hittar ett nytt.” -Sara om Borderlands 2

Spelmolnets nr 1: Dishonored

”Spelet vart aldrig enformigt, och att man kan utföra sina uppdrag på olika sätt gör det kul och värt någon eller varför inte några omspelningar. Artdesignen och världen man är i tycker jag är fantastisk, den må inte vara så stor men den är mysig att titta på.” -Marcus om Dishonored

”När vi först släpps fria i Dishonoreds fantastiska spelvärld Dunwall så kan Corvo ta en hel del olika vägar till att nå sitt mål, och det är de som gör att man älskar Dishonored så mycket, friheten, och då har vi inte ens pratat om den superba kontrollen, storyn, karaktärerna och de perfekta melee combaten.” -Victor om Dishonored

”Det är det första stealthspelet där jag verkligen känt att jag har haft möjligheter att klara en situation helt olikt från hur en annan gjort. Varje gång jag pratat med någon om ett uppdrag, har vi alltid löst situationen olikt. Det om något borde prata om spelets kvalitéer.” -Hampus om Dishonored

”Ska jag försöka smyga förbi dessa trupperna? Borde jag ta en väg genom hustaken eller under vattnet? Borde jag ta kål på huvudmålet eller ta en mer humanitär väg och låta dem gå med livet i behåll? Detta är aktiva val du gör under tiden du spelar, du kanske har redan bestämt dig för hur du ska göra med slutmålet men resan dit är desto mer spännande att uppleva.” -Emil om Dishonored

————————————————————————-

Andra spel du kan finna på våra listor: Far Cry 3 / Super Hexagon / Assassin’s Creed III / The Walking Dead: The Game / FIFA 13 / Max Payne 3 / Kingdom Hearts: Dream Drop Distance / Playstation All-Star Battle Royale / Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 / Hotline Miami / Pokémon Black/White 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *