Saras topp 5 spel of the year

När det var dags att skriva om årets spel, och det skulle vara 5 stycken man skulle skriva om blev jag fundersam. Har jag ens spelat 5 spel som är från det här året? Insåg sedan att, jo det har jag ju faktiskt. Så här kommer mina 5!

5: Assassins Creed III

Jag hade nog alldeles för höga förhoppningar på detta spelet. Jag trodde det skulle bli lika underbart i USA som i södra Europa, men ack så fel jag hade. Storyn i sig är väl inte jättebra, men ändå bra dialog och otroligt fina miljöer. Det som får mig att lägga AC 3 på min lista är dock alla uppdragen vid sidan om. Peg Leg uppdraget var kanske det mest tilltalande, men att ta över distrikten i de stora städerna och erövra forten som finns lite varstans och inte minst frontier uppdragen när man ska leta efter spöken och sjöodjur.

Spelet har stor potential, men kom aldrig riktigt till skott. Hade det blivit så, hade det blivit nr 1 och inte 5 det här året.

4: Kingdom Hearts: Dream Drop Distance

Jag älskar ju Disney, så när jag hörde att ett nytt Kingdom Hearts spel skulle komma till 3DS skulle jag bara ha det. Älskar att ha tillbaka Sora och Riku som ska hjälpa mina kära Disney karaktärer från det mörka som har tagit över världarna de bor i. Helmysig dialog och fin grafik för att vara ett 3DS spel. Man får även chansen att läsa om historien om Kingdom Hearts spelen, från vad som hände i 1a spelet till det senaste. Ett smart drag från utvecklarna tycker jag som knappt kommer ihåg vad som hände i de föregående spelen.

3: Borderlands 2

Jag måste säga, hade inte en tanke på att ens spela det här spelet. Men sambon fyllde år, och jag visste att han ville ha det, så köpte jag det till honom främst. Och efter att ha sett honom spela några timmar ville jag med och sen var det inte mer med det. Jag fastna mest för grafiken, som ser ut som en tecknad serietidning, hur grymt är inte det? Sen att hela spelvärlden är så sjukt stor med massor av möjligheter. Vapenutbudet är hur stort som helst, och när man väl har fått sitt favoritvapen, tar det inte lång tid innan man hittar ett nytt.

2: Halo 4

Jag vet att många tycker att nya Halo är töntigt med storyn om kärleken mellan en supersoldat och en AI. Men det är nästan det jag gillar mest med spelet. Det berör mig. Jag vill att det ska gå bra för Master Cheif och Cortana och de ska leva lyckliga i alla sina dagar. Sen detta nya hotet som presenteras, med nya roliga vapen och fiender som gör att man får tänka om.
Online delen har blivit avsevärt roligare, och en ny online del som kallas Spartan OPS som går ut på att göra uppdrag över nätet, och då och då släpps nya uppdrag att klara.

1: Happy Jump

Ja det trodde ni aldrig va? Men Happy Jump är mitt mest spelade spel 2012. Så otroligt beroendeframkallande. Det är ju mer eller mindre en kopia av Doodle jump, men det är så roligt och gulligt. En liten Geléklump som är så otroligt glad över att få hoppa på platåer och undvika dumma flugor. Man kan byta karaktärer, styla om dem och lägga på olika boosts för att komma högre upp. Sen att geléklumplen blir om än ännu gladare när den äter ett äpple höjer sötfaktorn till tusen.

  1 comment for “Saras topp 5 spel of the year

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *