Marcus – Game of The Year 2012

Att välja en lista på de bästa spelen man har spelat under årets gång är enligt mig pain in the ass.. Speciellt när man ska göra en GoTY lista då man endast får ta med spel som kommit ut under året. För man kommer aldrig ihåg vilka spel det var som kom ut, och oftast så har man inte heller spelat alla de spelen man ville spela som kom ut det året. Jag har exempelvis inte hunnit (eller tagit mig tid att) spela Assassin’s Creed 3 än, vilket ligger i min spelhylla. Men men, jag har lyckats att samla ihop en lista över de 5 bästa spelen (enligt mig) från 2012. På plats nummer 5 har vi:…..

5. Pokémon Black/White 2
Nu undrar du som läser “Varför Pokémon? Det är ju samma sak varje gång”. Ja, det stämmer väl. Det är ingen större skillnad i Pokémon spelen, men för mig är dom det perfekta RPG spelet. ”If it ain’t broke, don’t fix it”. Man kan aldrig gå fel med Pokémon, musiken är riktigt bra, gameplayn är simpel och näst intill perfekt. Om man vill djup-dyka i spelets otroligt avancerade RPG element, så får man en hejdundrande huvudvärk över att sitta och räkna IVs och andra stats, för att få din Pokémon att bli så bra som den kan. Det enda jag tycker är mindre bra är grafiken, speciellt när man är i en strid. Men det är inte något som förstör upplevelsen i sig. Varför Nintendo gick o valde att sätta en 2a i namnet på spelet denna gång istället för att göra en mitt i mellan version (Grey) som de alltid gjort, är ett mysterium (och förmodligen en pengar fråga).

4. PlayStation: All-Star Battle Royale
PlayStation fans har länge suktat efter en Super Smash Bros. kopia med PlayStation karaktärer. I år fick vi det, och det var så mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Personligen tycker jag att det är roligare än Nintendos version av denna gener, som även kallas brawler. Det finns en hel del karaktärer som jag tycker om och ingen är den andre lik (förutom good cole och evil cole *suckar*). Ett stort plus är att spelet är Cross-Buy och Cross-Platform vilket menas med att du får PSVita versionen av spelet när du köper det till PS3. Vita och PS3 versionen är mer eller mindre identiska och det fungerar utmärkt att spela Vita vs PS3 om man vill.

3. The Walking Dead: The Game
Ja, men det är väl självklart att det här spelet ska vara med på min lista. Av tre skäl; för det första så är utvecklaren Telltale Games som jag tycker mycket om då jag spelat Tales of Monkey Island, Back to The Future The Game och även Sam & Max Devil’s Playhouse. För det andra så älskar jag denna typ av gameplay i spel. Då det lutar lite åt Point-and-Click Adventure / Heavy Rain. För det tredje så är det ett BRA licens spel av en BRA franchise! Nog sagt, alla bör spela detta mästerverk.

2. Journey
ThatGameCompany skapade mer än bara ett annorlunda och spännande spel, de skapade en upplevelse som du aldrig kommer kunna hitta någon annanstans. Det är svårt att säga något om Journey som inte redan blivit sagt tidigare. Det är vackert, tekniskt superbt, så simpelt att alla kan spela det, och det är det första spelet någonsin vars soundtrack har blivit nominerat för en Grammy. Visst det är ett kort spel 1½-2h men det är en underbar upplevelse och alla bör köpa och spela det.

1. Dishonored
Jag älskade verkligen Dishonored. Allt med det är bra, förutom att det var för kort. För direkt när jag var klar med det ville jag bara ha mer. Spelet vart aldrig enformigt, och att man kan utföra sina uppdrag på olika sätt gör det kul och värt någon eller varför inte några omspelningar. Artdesignen och världen man är i tycker jag är fantastisk, den må inte vara så stor men den är mysig att titta på. Jag vet egentligen inte varför jag väljer just Dishonored som GoTY 2012… men det kanske inte behöver vara någon bättre anledning, än att detta var det spelet jag hade som mest roligt med och tyckte mest om under året. Kan även vara att jag är en sucker för nya IPs.

Honorable mentions:
Lumines Electronic Symphony
Zen Pinball 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *