Årets bärbara/mobila spel 2012

Detta år har vi sett släppet av PlayStation Vita (och en uppgraderad 3DS i form av 3DS XL), och med det ökade utbudet till iOS/Android så finns det mycket bärbart att spela, men vad har varit bäst detta år? Jag skriver om ett iOS-spel och ett spel till Vita, för att variera.

Super Hexagon

Jag skulle bara kunna länka till Emils klockrena text, men riktigt så lat är jag inte, utan jag kan faktiskt formulera en egen text. Super Hexagon är precis så ett iOS-spel ska vara i min bok. Simpla kontroller, och med ett gameplay som är direkt belönande. Less is more, och i Super Hexagons fall så kan jag inget annat än kapitulera. När man väl spelar fastnar man i en sorts trans, och vill bara testa en gång till, för att få bättre tid, och bättre tid. Spelet handlar om att kort och gott överleva så länge som möjligt, och det finns en rad svårighetsgrader. Helt underbart, och ett måste i allas mobila spelbibliotek.

Uncharted Golden Abyss

När Uncharted skulle bli bärbart var det många som ställde sig frågan hur det skulle påverka det som gör Uncharted till just Uncharted, och svaret är att det knappt märks av alls. Förutom bytet av utvecklare så är detta ett otroligt jordnära Uncharted, med samma produktionsvärden, och det är inte billigt PR-snack utan ibland glömmer jag faktiskt bort att jag spelar på en bärbar konsol. Och det är väl det högsta betyget om något. Detta spel förtjänar en plats i varje Vita-ägares bibliotek, helt enkelt.

Runner-ups: Unit 13, Angry Birds Star Wars, PlayStation All-Stars Battle Royale, Super Stardust Delta, Blocks of Pyramid Breaker 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *