Årets antagonist 2012

En svår kategori att bli vinnare i, då praktiskt taget varje spel har en antagonist med men ytterst få är riktigt minnesvärda. Vi alla vet ju vem Marios nemesis är eller vem Link kämpar mot i huvuddelen av sina spel i Zelda-serien. Detta är dock antagonister som har byggts upp under runt 20 års tid så att lyckas skapa en minnesvärd antagonist i dagens spelklimat är svårare än vad man tror, men årets vinnare har lyckats med bravur genom pikar, trakasserier och att vara ständigt närvarande med oss som springer runt i ”hans” värld. Vinnaren är:

Handsome Jack i Borderlands 2

Den självnämnde härskaren över den vilda planeten Pandora följer med en varje steg man tar genom landskapen och hånar en konstant hela vägen igenom. Detta hade kunnat vara irriterande i stil med Navi i Ocarina of Time men dialogen som han bjuder på är så syrligt vass så varje gång man ser hans huvud poppa fram i hörnet redo att dra igång ytterligare en destruktivt artikulerande monolog ler man alltid brett. Självupptagen, hånfull och nedvärderar en ständigt, ändå kan jag inte sluta tycka om honom. Det tyder på en väldigt välskriven figur av Gearbox Software och välförtjänt vinnare av årets antagonist.

Runner-up: The Didact i Halo 4

Utseendemässigt var jag inte jätteimponerad. Detta är ändå en Forerunner som har nämnts och talats om i praktiskt taget varje Halo-spel. Jag fick väl lite känslan ”is that it?” när jag såg honom. Men så börjar han tala: vilken röst! Mäktig, stor och även när han inte är i bild lyckas han med rösten ta uppmärksamheten från huvudäventyret. Sen att hans globartade rymdskepp skickar kalla kårar längs en rygg är ju självklart ett extra plus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *