Äventyr på Gamex

Då var första dagen på Gamex avklarad, och vad ska man säga om det då?.. Till och börja med så kan jag vara ärlig och säga att man inte alls spelade så mycket som man hade tänkt sig. Helt enkelt för att man är för lat för att stå i kö, så nöjde mig oftast med att bara titta på när andra spelar. Min tanke med detta inlägg är att jag helt enkelt tänkte skriva lite vad jag tyckte om de spel jag hann testa. Det finns ju flera dagar att spela de spel jag missat.

Need for Speed: Most Wanted
Jag testade både PS3 och Vita versionen av Most Wanted, även om jag bara hann peta lite på Vitan versionen (dock tillräckligt för att få ett intryck). Jag kan helt klart säga att det kommer hamna i min spelkollektion i framtiden (när det sjunkigt i pris). Innan jag testade spelet trodde jag, att jag skulle köpa det till Vitan om ens alls, för att det verkade väldigt likt Criterions tidigare spel Hot Pursuit (som jag har på PS3). Efter att ha testat båda versionerna så har jag nu bestämt mig för att skaffa det till PS3 ändå. Visst har man spelat Hot Pursuit är man definitivt varm i kläderna från start. Anledningen varför jag väljer PS3 versionen före Vitan är för att det är ett så pass stort spel, så det passar bättre på konsol framför en tv istället för en liten skärm i handen. Annars är det inge större skillnad på de olika versionerna, förutom att Vita versionen är självklart inte lika snygg. Själva innehållet i spelen är mer eller mindre densamma.


God of War: Ascension
För att vara helt ärlig så är jag verkligen inget fan av den guda-dräpande Kratos. Har aldrig klarat ut eller haft intresse för något av de tidigare God of War spelen. Jag minns att jag vart intresserad av spelet när jag såg gameplay på Ascension under Gamescom, mest för att det såg så förbaskat snyggt ut. Det man fick spela på Gamex var samma Demo som fanns på Gamescom, och visst fan ser det läckert ut. Spelet är fortfarande överdrivet brutalt men det antar jag att kravet är på ett God of War spel. Med enkla ord kan jag säga att detta KAN bli det första God of War spelet jag köper.

 


Rayman Legends
Målet med Gamex 2012 är/var att testa på Wii U. Men när det väl kom till kritan så intresserade inte den nya konsolen alls. Det enda Nintendo kan göra för att få mig intresserad av den, är om det har något med Pokémon att göra. Men eftersom Emil är ett så förbaskat överdrivet fan av Rayman så var jag och han (även flickvänen min) tvunga att testa spelet. Personligen tycker jag att Rayman är en bra plattformare med otroligt snygg design och underbar musik, men inte mycket mer än så. I alla fall så fick Emil ta själva Wii U plattan, jag testade pro-kontrollen (360 rip-offen). Legends är inte snyggare än Origins och musiken kan man inte avgöra pga allt ljud runt omkring oss. Gameplayn är däremot den samma, förutom för Emil som fick spela på plattan och ta undan hinder för oss och lyfta upp broar osv, ni vet hur det funkar. Spelet var inte så värst märkvärdigt enligt mig. Kan dock påpeka att Emil gjorde en ”dickmove” och dödade mig med flit. Tror det var för att han egentligen inte ville spela på plattan, eller för att visa sin manliga kärlek för mig.


Castlevania: Mirror of Fate
Jag är inget hardcore fan av Castlevania serien, men ändå har jag en kärlek till den. Speciellt när det har varit med en karaktär av släktet Belmont. Vilket det var i Castlevania: Lords of Shadow, som är en reboot på själva franschisen som kom ut 2010. Tidigare i år utannonserades två nya Castlevania spel, ett av dem är den otroligt efterlängtade Lords of Shadow 2. Det andra var ett just det här spelet Mirror of Fate till 3DS (av alla jävla konsoler), som utspelar sig mellan första och andra Lords of Shadow. Här ska man få följa flera karaktärer under spelets gång nämligen; Trevor Belmont, Simon Belmont, Gabriel Belmont och Alucard. Så självklart vart jag super taggad på detta och Mirror of Fate vart då en möjlig ”system säljare” för mig, om det visade sig att jag skulle gilla spelet. Av det lilla som jag testade på Gamex så är det här tyvärr inget för mig. Problemet jag har med spelet är speldesignen, då det är ett 2D spel i 3D dvs ett 2,5D spel. Vilket jag anser är fullkommligt ologiskt.

Om Nintendo så gärna vill ha ett 2D castlevania spel så gör det rätt, som de gjort tidigare med Castlevania spelen till DS. Eller om de prompt ville att det skulle använda sig av er (äckliga) 3D, så borde de ha gjort det till ett 3D spel så som Lords of Shadow var.Som ni kanske förstår så är jag inget fan av 3D utan anser att det e mindre värt än min egna avföring. Jag säger inte att det är ett dåligt spel eller så, bara att jag inte tål designen på det. 2,5D är något hemskt enligt mig, och endast något som ser bra ut i fighting spel om något och kanske i Super Mario. Annars ska det vara platt som papper, om jag får bestämma (vilket jag inte får). Mirror of Fate kommer inte bli ett köp för mig (inte 3DS heller… tills de släpper ett Pokémon spel till den). Jag märker själv att jag börjar blir för passionerad över mitt hat av 3D, så vi hoppar över till något som gör mig på bra humör!

PlayStation All-Stars Battle Royale
Veckan innan Gamex har jag suttit och spelat Betan till denna underbara titel. I Betan fanns det endast 6st karaktärer tillgängliga. På Gamex så fanns det definitivt mer, och om jag inte har helt fel så tror jag att det var den fulla versionen av spelet (jag kan ha fel). Jag visste ju redan att jag älskade spelet genom Betan, men att få testa karaktären jag suktat mest efter var underbart. Att jag vann den matchen gjorde det så mycket ljuvare, karaktären jag tänker på är Spike ifrån Ape Escape serien. Jag och Spike vart som ett med varandra direkt när matchen startade, och jag höll mig till min vanliga taktik från Betan, att bara använda level 1 supers. Det gick snabbt och smidigt för mig och jag slutade min första match på Gamex som vinnare med 5 kills och 1 death (9 poäng). Vilket jag var väldigt nöjd över då det var första gången jag spelade som Spike.

Jag och Emil hade turen att vi fick spela en till match direkt efter där jag spelade som Raiden från Metal Gear Solid serien… Det gick inte alls lika bra, jag och Raiden hade verkligen inte samma ”connection” som jag hade med Spike. Jag kom 3a den matchen, men Emil presterade bra som Sir Daniel (från MediEvil) och vann med 7 kills och 5 death (vilket också är 9 poäng). Efter Emils vinst blev det inget mer Battle Royale speleande för vår del, men jag har planer på att spela lite imorgon med, vill testa så många karaktärer som möjligt. Jag inväntar releasen av PS:ASBR (hemsk förkortning) som ett barn väntar på tomten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *