Kirby’s Epic Yarn – Ett helyllespel

Rosa och fluffigt har aldrig varit min grej, men jag kunde inte låta bli att köpa Kirby’s Epic Yarn när det kom ut. Kirby + tygvärld = awesomeness tänkte jag, men blev det en flipp eller flopp?

Kirby har genom att äta den onda trollkarlen Yin Yarn’s tomat blivit förvisad till Patch land, där allt, uppenbart nog, är gjort av tyg. Kirby själv blir en rosa smal tråd som kan omvandla sig till diverse nyttiga saker. Bil, fallskärm, pansarvagn ja you name it. Men något som inte fungerar i Patch land är Kirby insugningsförmåga! Så istället för suga upp fienden får man helt enkelt knyta upp dem. I Patch Land träffar vi Prince Fluff (IIIHIHI FLUFF!! /dör) som berättar för oss att landet är i sju delar som hölls ihop med magiskt garn, och Kirby hjälper gladeligen till att hitta alla sju magiska trådar.

Spelet är utformat i gammal hederlig 2D och tygvärldarna välkommnas varmt då man kan gör allt från hänga i knappar till att öppna dragkedjor och gå in mellan tygerna. Några andra kända karaktärer som är tillbaka från Kirby serien är King Dedede och Meta Knight. Man kan också spela multiplayer när man vill, då som Prince Fluff. I vissa delar av några banor kan man förvandla sig till tillexempel en delfin och simma igenom hela sektionen. Kontrollerna är ibland väldigt irriterande, som att man inte kan dubbel hoppa eller haka fast i kanter (jag vet, man brukar inte kunna det på 2D spel men c’mon, vi lever i 2000-talet people!). Ibland hoppar inte Kirby alls, men det kanske bara är jag som är dum i huvudet.. Men under spelets gång kommer det upp ”svarta tavlor” som beskriver hur man ska göra för att använda sig av det och det.

Tråkigt nog är alla bossar mer eller mindre likadana och man hittar snabbt deras svaga punkt. Jag känner inte att jag vill sitta och spela igenom hela spelet på en kväll, utan mer när man känner för det. När det är lite regnigt ute och man har gjort sig en kopp te och bara vill ha något lättsamt mysspel. Då är detta perfekt. Har inte spelat multiplayer än men kan tänka mig att man blir lika mysig i kroppen när man sitter två personer som när man sitter ensam.

En annan sak jag inte förstår riktigt i spelet är att man kan samla på sig en massa möbler och sen inreda sin lägenhet man har fått i Patch land. Va? Vad är detta för trams? Jag förstår inte vilka som är intresserade av att inreda en tyglägenhet med regnbågsstatyer och köpa tygtapeter för hundra tusen pärlor i affären bredvid. Hade nog tyckt att det hade varit roligare med något minispel eller likande.

Summan av kardemumman: Jag gillar det. Det är ett roligt koncept som hade fungerat lika bra som några banor i Super Mario som i Rayman, och hoppas det händer inom en snar framtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *