Serietips – Young Justice

Växte du upp med att kolla på Justice League och älskade det!? Då är nog Young Justice något för dig. Serien håller samma anda och kvalité (om inte bättre) som Justice League, det vill säga; riktigt bra röstskådespelare med läckra animationer och snygg karaktärs design. Serien startade i början på Janurai 2011 och är fortfarande pågående, och kommer normalt ett avsnitt i veckan. Young Justice handlar om ett team med sidekicks till de mer ikoniska hjältarna, närmare bestämt:

Dick Greayson aka Robin: Som alla vet är Batmans sidekick dock inte lika seriöst, en blandning mellan busigt rolig o samtidigt seriös, vilket ger honom en bra balans.
Wally West aka Kid Flash: Uppenbarligen sidekick till The Flash, som sin mentor så spottar han ur sig snabba och roliga kommentarer, vilket jag älskar.
Connor Kent aka Superboy: För er som inte vet är Superboy en klon, 50% Superman och 50% Lex Luthor. Superboy är en seriös typ med tillfälliga aggression problem till och från (påminner mig lite om Hulken).
Kaldur ’Ahm aka Aqualad: Aquamans sidekick och lagledare för Young Justice. Han är lite som Batman det vill säga seriös hela tiden, vilket gör honom till en bra ledare.
Megan Morse aka Miss Martian: Hon är släkt med Martian Manhunter, och är den enda karaktären i serien jag finner irriterande, bara på grund av hennes hemska catchphrase ”Hello Megan!”. Som serien som tur är använder sig av mindre o mindre.
Artemis Crock aka Artemis: ”Sidekick” till Green Arrow, hon är en seriös typ med mystisk bakgrund som är ganska intressant, som de tar upp under seriens gång.

Fler hjältar tillkommer till teamet under seriens gång. Jag tycker det är en riktigt bra balans i teamet då hälften av medlemmarna är seriösa och andra halvan bidrar med lite mer humor. Serien innehållen även lite romantik mellan några av medlemmarna, vilket inte är så normalt i en tecknad serie. Dock en bra förfriskning, som får serien att kännas mer seriös och mordern. Serien bjuder även på lite fanservice i form av cameos av andra hjältar exempelvis: Batman.

Det enda negativa med serien enligt mig är att den ännu (efter 25+ avsnitt) inte har kommit till något story arc. Utan som med Justice League så är varje avsnitt ett nytt äventyr för våra hjältar. Dock har det vid flera tillfällen talats om en större organisation med superskurkar, som får de att verka som att något större är pågång. Vilket förhoppningsvis leder oss till det första story arc.

Young Justice är enligt mig den bästa tecknade superhjälte serien som är aktuell, den håller riktigt hög kvalité som toppas endast av Batman The Animated Series. Så om du är intresserad av dessa karaktärer eller bara letar efter en grym superhjälte serie att kolla på så rekommenderar jag starkt denna. Tills vidare ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *