Serietips – Ultimate Spider-Man

Ultimate Spider-Man är den senaste tecknade superhjälte serien på marknaden (i skrivande stund), och bara efter 4 avsnitt in så kan jag säga att jag älskar den. Den är inte alls som den tecknade serien från 90-talet (Spider-Man The Animated Series). Ultimate Spider-Man är fylld med humor på en nivå som bäst kan förklaras som ”Deadpool humor”. För att förklara så är det väldigt mycket ”breaking the fourth wall”, det vill säga att Spidey pratar direkt in i ”kameran” och till tittarna, och man får även se hur saker och ting utspelar sig i hans huvud och fantasi.

Serien är till för att få oss comic nördar att skratta, och det lyckas den med. Denna serie faller verkligen in i min humor kategori, kan kännas barnsligt vid flera tillfällen men jag kan ändå inte låta bli att skratta. Ultimate Spider-Man är enligt mig comic humor på högsta nivå (tills det kommer en tecknad Deadpool serie, vilket vore awesome!)

För att berätta lite vad serien handlar om; som vanligt är Peter Parker vår ”friendly neighborhood Spider-Man”, han går i high school och ska både hinna med skolan och att bekämpa brott. En dag kontaktar Nick Fury vår vänliga sindel för att erbjuda honom en plats hos S.H.I.E.L.D som en agent. För att göra Spider-Man till ”The Ultimate Spider-Man”. Efter några om o men så accepterar Spider-Man erbjudandet och hamnar sedan i ett team med några andra tonårs hjältar; Power Man, Iron Fist, Nova och White Tiger. Våra andra hjältar har svårt att acceptera Spider-Man som en av dem till en början, men får lära sig att komma överens med honom, då Nick Fury har fått dem alla att hamna på Peter’s skola. Så vi får se både hur våra hjältar är som civila under skoltid och som hjältar på fritid.

Nu som avslutning för att ni ska få en så bra uppfattning om serien som möjligt, så lägger jag till en trailer här i inlägget. Så tills nästa gång ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *