Hero Academy – Taktiskt krig i din mobil

Nu när påskledigheterna är över och det vanliga livet har påbörjats igen är det dags för mig att tipsa om ett nytt gratisspel till iOS som jag fick höras om förra veckan. Denna gång är det Hero Academy, ett snyggt spel där man möter mänskliga motståndare. Striderna är turbaserade och du slåss mot mänskligt motstånd, men du har endast tillgång till en fraktion av fyra möjliga då de andra måste man punga ut några kronor för att kunna få använda sig av. Jag själv har endast testat den man fick med gratisversionen, men jag tror att alla bjuder på intressanta valmöjligheter och detta sätt att låsa vissa delar och bara bjuda på en liten del av kakan gratis är något som kommer upp mer och mer och som jag hurrar för. Det är lite som att få en demoversion av ett spel, om man inte gillar det kastar man det, men om man uppskattar det lägger man gladeligen 7 extra spänn för att få gräva lite djupare i godheterna.

Upplägget är väldigt simpelt. Det finns x antal kristaller på banan där du som spelare ska beskydda dina egna men samtidigt slå ner den andras. Det är grundformeln för hela spelet, sedan har de blandat in magier, ninjas, dvärgar, soldater och extratillbehör som gör det hela betydligt mer intressant. Om man någonsin är osäker på vad för attacker eller hur mycket liv en gubbe har kan med ett enkelt tryck på frågetecknet få upp all information man behöver. Man har en liten meny längst ner där det visar vilka gubbar och tillbehör man för tillfället har att tillgå. Dessa sätter man ut på de två pilarna på sin sida av banan.

Sedan är det bara att börja strida och sättet man gör det på är helt upp till en själv. Ska man vara aggressiv framåt men samtidigt osäker på vad för slags tillbehör eller manskap den andra har att tillgå, eller börja passivt och försöka uppgradera sina egna trupper så att de tål mer och kan ge mer stryk? Eller försöka sätta ut så mycket manskap som möjligt för att kunna attackera i vågor? Valen är många, men du kan endast göra 5 val innan det är den andres tur.

Taktiskt krig har kommit till iPhonen, och även om jag endast har provat ett fåtal strider hittills känner jag att det är ett nytt beroende som har börjat växa. Spelet är dock lite buggigt och jag har haft problem både en och två gånger att faktiskt ens kunna logga in på min profil, men spelet blir bättre för varje dag och nu söker jag bara mer mänskligt motstånd att testa mina trupper mot. Observera att spelet är såpass stort att du kommer behöva wifi för att ladda ner det, men sen efter det klarar man sig galant på det mobila nätverket.

Jag går som vanligt under namnet ackreman, sök upp mig och utmana mig på de små fronterna av Hero Academy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *