Serietips – Chuck!

För ungefär en månad sen så bestämde jag mig för att börja se på Chuck, en serie som jag alltid haft ögonen på men bara sett något avsnitt av. Det ändrades dock, och jag ville ge den en ärlig chans kände jag. Som tur var hade serien precis slutat, så jag kunde se alla 5 säsonger i ett svep utan att behöva vänta på flera säsonger.

Det var ett riktigt bra beslut, jag vet inte hur jag kunde missa serien innan. Direkt i piloten inser jag att detta är en serie jag kommer älska.

För er som inte vet är Chuck en väldigt unik serie som blandar underbar komik med action, romantik och drama. Den har verkligen något för alla, och speciellt vi nördar då humorn ofta är fylld med referenser som andra kanske inte fattar, men som de insatta reagerar på direkt. Seriens huvudperson Chuck Bartowski (Zachary Levi) är en nörd som jobbar på en elektronikkedja (Buy More) och har inget direkt mål i livet, men det ändras snabbt då han får ett mail fyllt med nationalhemligheter fast i hjärnan, vilket gör att han får två CIA-agenter som ska se efter honom och använda honom i uppdrag, John Casey (Adam Baldwin) och Sarah Walker (Yvonne Strahovski).

Alla karaktärer i serien är också snudd på perfekta. Chuck, Sarah, Casey, Morgan, Jeff, Lester, Beckman, Captain Awesome, Ellie och Big Mike spelas alla perfekt av respektive skådis.

Det som serien gör så bra är kontrasterna mellan alla genrer, scenerna i Buy More är så briljanta rent komiskt att jag alltid skrattar, medan spionuppdragen är väldigt spännande och actionfyllda. Det är väldigt eget och det kommer nog aldrig komma en serie likt Chuck på ett bra tag, vilket är riktigt synd.

Relationerna mellan alla karaktärer är också något som serien gör otroligt bra. Den huvudsakliga relationen mellan Chuck och Sarah var jag direkt intresserad av, och man vill verkligen veta hur allt slutar mellan de två. Zachary Levi och Yvonne Strahovski spelar så bra ihop, kemin är där redan i piloten.  Och om jag ska vara ärlig så blev jag så otroligt mycket mer involverad i deras relation än vad jag trodde på förhand. Såpass att det kom tårar under sista avsnitten..

5 säsonger är trots allt många säsonger, och jag är nöjd att det ändå blev så många med tanke på hur mycket problem serien har haft med tittarsiffror och allt. Med det sagt så skulle jag inte säga nej till mera, och det har ryktats om en långfilm ett tag nu. Något som även skådisarna skulle vilja göra, om chansen kommer. Så hoppet finns.

Så ge Chuck en chans om du gillar komedi, action, drama, romantik eller bara för alla nördreferenser. Du kommer inte ångra det. Jag gjorde inte det. Detta är en serie jag kommer se om och om igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *