Mass Effect 3 – Biowares bästa spel hittills

Jag använde faktiskt VPN för att låsa upp mitt spel tidigare på Origin och har redan spelat igenom det en gång, och jag måste säga att det var helt magiskt trots att jag kanske rusha igenom så kändes det som att det tog sin tid.

Totalt så tog min första spelgenomgång 21 timmar och 16 minuter. Men jag vill såklart uppleva allt och har nu börjat om, och just nu ligger min speltid på 17 timmar, denna gången dock med att annat save där jag gjort andra val.

Och självklart gör jag andra val på denna spelgenomgången. Tänker inte nämna något men det är ett otroligt spel Bioware har skapat. Musiken, historien, karaktärerna, atmosfären. Ja, verkligen allt faller på plats i Commander Shepards sista kamp mot The Reapers.

Ett litet tips dock, ni som inte skaffat From Dust, gör det. The Prothean är inte speciellt viktig för storyn men en väldigt intressant karaktär, och väldigt rolig att lära känna. Uppdraget kanske inte var speciellt långt men trots det väldigt intressant.

Jag vet, jag trodde inte heller att det var sant.

Angående vad jag tycker om trean så är det bland det absolut bästa jag har spelat. Bioware har verkligen tagit det bästa från ettan och tvåan och skapat ett otroligt bra äventyr. Men även actionmomenten har blivit bättre. Striderna i spelet känns svåra, intensiva, och de är väldigt bra. Shepard rör sig otroligt bra på hela planen och Bioware har definitivt lyckats göra striderna roligare.

Storyn är känslosam, actionfylld och grymt bra, definitivt ett värdigt avslut för vad jag ser som denna generations absolut bästa serie. Precis som de tidigare spelen så är också röstskådisarna perfekta denna gången, allt sitter som det ska och Mark Meer gör ett grymt jobb som manliga Shepard. Jag har ännu inte satt igång med min Femshep men ser fram emot att ge mig ut på ytterligare ett äventyr med Jennifer Hale.

Jag va väldigt osäker på James Vega första gången vi fick se han men jag måste erkänna att jag gillar han. Freddy Prinze Jr gör ett grymt jobb och karaktären är otroligt rolig faktiskt, tycker jag i alla fall.

Multiplayer finns också tillgängligt i Mass Effect 3.

Det största pluset för mig är dock laddningstiderna som Bioware har lyckats förkorta otroligt mycket sen del två, spelet laddar otroligt snabbt, vet inte om det bara är för oss som spelar på PC men grymt snabbt går det.

Det är svårt att säga något negativt om Mass Effect 3, jag visste sen första trailern att jag skulle älska det och Bioware har definitivt inte gjort mig besviken. Om jag skulle behöva betyg sätta spelet så är det utan tvekan en stark tia, Bioware har åter igen lyckats leverera ett actionfyllt RPG-spel där val verkligen spelar roll. Karaktärerna är grymt bra och spelet lever upp till alla förväntningar.

Det riktigt fantastiska enligt mig är dock att se vilka förhållanden de tidigare karaktärerna har skapat med varann. Att höra Liara och Garrus prata på Normandy är fantastiskt. Sen också se vilka goda vänner de tidigare karaktärerna har blivit med varann tack vare Shepard.

Det var allt för mig, återkommer såklart med fler intryck efter min andra spelomgång. Ha en grymt skön fredag gamers över hela världen, och till er som spelar Mass Effect 3 säger jag bara njut rejält av ett av tidernas bästa spel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *