Intryck av Playstation Vita!

Förra månaden (den 22:a februari) släppte äntligen Sony deras uppföljare till deras första bärbara konsol, Playstation Portable, nämligen Playstation Vita i Europa och Amerika.

Jag köpte den på dagen den släpptes och har sedan dess lekt med den regelbundet. Det är dock först nu jag känner att jag har tillräckligt med erfarenhet för att få ner mina åsikter i bloggform. Nu när intrycken har sjunkit in.

Så, för er som inte vet är Playstation Vita Sonys senaste konsol och den har marknadsförts som en bärbar PS3, och även om jag inte riktigt kan hålla med om det så är det en mäktig maskin att ha i sin hand. Trots att den är nästan helt byggd i plast har den en lyxig känsla och storleken är perfekt för mina händer. Knapparna är visserligen små, men passar perfekt och har en underbar känsla. Speciellt D-paden känns riktigt bra. Mycket, mycket bättre än både DualShock 3 och 360-kontrollen.

Det största är dock att för första gången på en bärbar konsol finns det nu två analoga spakar, vilket faktiskt gör otroligt mycket för spelbarheten. Det skadar inte heller att spakarna känns bra.

;

Men, som med alla konsoler är det ju spelen som gör konsolen. Hur levererar Vitan då? Jo, det finns en hel del spel att välja mellan. Över 20 titlar fanns dag ett, och sedan dess har det kommit några till. Uncharted Golden Abyss, Lumines, Super Stardust Delta, Motorstorm RC, Escape Plan och Frobisher Says är de titlar jag har för tillfället, och jag är nöjd.

Spelen känns riktigt bra och det svåra nu är att hålla uppe tempot för Sony, att stödja konsolen med regelbundna spelsläpp. Förra veckan släpptes Unit 13, och senare på våren kommer Resistance Burning Skies. Så det kommer i alla fall titlar. Vilket är positivt, men det behövs mer spel och oftare.

För att sammanfatta mina intryck och omdömen om Sonys PS Vita så måste jag säga att jag är riktigt nöjd, med det sagt så är inte konsolen perfekt. Jag hoppas också att konsolen börjar sälja mer, då den förtjänar det och jag vill se kvalitativa spel, och det i många år framöver. Utvecklare kommer inte vilja göra spel till en konsol som har lite över en miljon i sin bas, när 3DS säljer i raketfart.

Vitan levererar och jag är nöjd. Då jag tror att detta är sista gången Sony kommer satsa såhär mycket på en dedikerad bärbar spelkonsol, passa på och köp och njut av underbart spelande vart du än är. Sägas ska dock att jag har inget emot 3DSen, bara att det är väldigt olika system. Välj efter personlig preferens säger jag.

PS Vita är kortsagt riktigt bra, och jag ångrar inte mitt köp alls. Mer specifika spelintryck kommer i framtiden, var så säkra på det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *