Inför min Persona 3-dagbok

Jag har alltid velat prova på detta. Att njuta av ett längre spel och under tiden skriva berättande i textform om det som man utsätts och testas för under spelets gång. Jag har sett Spelkriget göra det och även hört Retroresan berätta det för mig och bestämde mig: Nu vill även jag prova på att skriva en slags dagbok om ett spel!

Att välja rätt spel är alltid svårt, men av någon anledning verkar just JRPG-spel passa alldeles utmärkt för detta sätt att skriva dagbok. Så även jag väljer att skriva om ett JRPG-spel, och inte vilket som helst, utan Persona 3. Jag har spelat igenom fyran och älskar det. Alla färggranna karaktärer, den underbara storyn och dess ljuvliga stämning som både kan vara i de klaraste färgerna men även sjunka ner i de mörkaste kulörerna storymässigt sett.

Trean påbörjade jag förra året och även om både upplägget och handlingen är redigt mörk gillade jag det skarpt. Det är vuxnare, mörkare och mustigare. Lite mer svårsmält, men minst lika givande. Dock hände något med min sparfil; den försvann. Putsväck. 40 timmar till intet. Jag var förbannad, hytte med näven ett antal gånger mot min PS2, bad till gudar utanför min tro för att få komma åt den förlorade sparfilen men nej, inga gudar besvarade mina böner och jag satt där på knä med en förlorad sparfil och såg allmänt bedrövad ut.

Det har nu gått några månader sen denna bedrövliga dag. Där i mellan har jag hunnit påbörja med några liktänkande den här mysiga sajten och igår släppte jag min anti-Persona 3 strike och valde att börja om på nytt, och samtidigt prova på att skriva i denna dagboksform när jag ändå höll på. Så nu till mitt upplägg: Jag kommer dela upp min dagboksberättelse i minst tolv delar för varje fullmåne under året med en epilog och prolog. Jag kommer att skippa alla Social Links berättelser och gå direkt på händelser som för huvudhandlingen framåt, då det finns över 20 st social links och det hade bara vart drygt att återberätta det i textform. Om handlingen är mörk skriver jag mörkt, om handlingen är ljusare kommer även jag, tro det eller ej, skriva ljusare. Jag är anpassningsbar.

Jag släpper en del varje fredag och det blir mitt första egna lilla experiment här på Spelmolnet. Får se om det blir uppskattat eller totalignorerat, vad det än är så är det ett litet äventyr för mig. Imorgon släpps prologen, hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *