Diablo 3 = 15 Maj 2012

4års väntan… Ja, nästan i alla fall. Då jag har haft mitt exemplar av Diablo 3 bokat sedan 2008-07-02 17:12 enligt min bokning på Webhallen. Väntan har varit olidlig och frustrerande, då spelet har sagt att det ska släppas varje år, men har alltid i slutändan blivit försenat. Men detta är första gången Blizzard har givit oss ett fast datum; 15 Maj 2012. Många tror inte på att det kommer släppas just för att det blivit försenat så ofta. Det är näst in till att spelet har blivit kallat en myt eller en legend, vilket är till en överdrift. Då dessa 4 år är ingenting jämfört med den 15-åriga väntan på Duke Nukem Forever. Där kan man snacka om ett spel som folket hade tappat hopp om att det skulle släppas.

Hur som haver så är det inte långt kvar nu till Diablo 3 släpps, i skrivande stund så är det exakt två månader. Och jag tror benhårt på att det kommer släppas! Då jag har spelat igenom betan (tack vare vår Victor Ericson) och tyckte att spelet var klart för att släppas, då jag inte heller fann några problem i betan. Jag spelade igenom betan som Wizard vilket är klassen som ersätter Sorceress ifrån Diablo 2. Vilket förmodligen blir den karaktären jag kommer att spela som när spelet väl släpps.

Här kan ni se min spelomgång av betan: http://livestre.am/1kpZP

Diablo 3 är i kärnan lik sin föregångare men det är en del skillnader. En av de större är hur man väljer sina talents, det är inte längre ett skill-tree man väljer ifrån, utan nu låser man upp nya attacker när du levlar. Utifrån det så kan du sedan välja en ”enchantment” på din skill som modifierar attacken på något sett, som du också låser upp via leveling. Jag tycker att det nya systemet är lättare och känns fräscht, hade dock inte klagat på att ha skill-trees som i tvåan.

Sen så är man längre inte lika beroende av potions som man var i tvåan, nu så droppar fienderna röda life-orbs som du bara behöver gå på för att få upp ditt liv. Man kan tro att detta gör spelet lite lättare, och ska jag vara ärlig så blir det lite lättare. Dock så säger folk (Blizzard själva) att spelet är betydligt svårare på högre svårighetsgrader.

Den sista nyheten jag tänkte ta upp med Diablo 3 är att man nu kan tillverka föremål som armor och vapen om man har rätt material/råvaror, detta gör man via det nya crafting-systemet som jag uppskattade mer än vad jag trodde. Vilket självklart påminner om World of Warcrafts professions.

Det enda jag har kvar att säga är att när den 15:e Maj kommer så kan jag säga hejdå till mitt sociala liv. Så tills vidare, ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *