Super-speedrun av Super Meat Boy!

Super Meat Boy, ett spel där döden inte bara omfamnar dig utan är en del av dig. De som klarar igenom spelet till 100 % har en dödsmätare som har klickat över siffran 5000 långt innan de är klara. Det här spelet tar dig tillbaka både grafiskt och spelmässigt till 2D-plattformarnas storhetstid på 90-talet och piskar dig som spelare att lära dig banan utantill inte bara med hjälp av hjärnan utan även med hjärtat. Du ska kunna bli väckt i mitten av natten och klara dig igenom banorna för att du har memorerat dem in till minsta beståndsdel, eller pixel i detta fallet. Där har vi grunden för dem som älskar att tävla mot varandra i speedruns i spel. Inte bara av banor, utan av hela spel.

Jag har sett några speedruns i mina dagar och i nästan vartenda fall handlar det om att man ska utnyttja någon glitch i spelet som gör att man skjuts längre fram i spelet än vad man egentligen borde ha gjort. De tar något som utvecklaren har missat och använder det till sin fördel. Detta är inte en sann speedrun om du frågar mig, för då ska du använda det som spelet har att erbjuda dig, inte där spelet har råkat missa. Det här som Super Meat Boy kommer in, när en kille som kallar sig ExoSDA på youtube tar ett av de svåraste spelen som finns på spelmarknaden idag och lirar igenom det på helt otroliga 19 minuter och 24 sekunder. Den här killen är från och med nu en legend i mina ögon och han använder sig inte av några glitchar eller utvecklarmisstag, bara ren makalös teknik. Låt mig presentera den sjukaste speedrun jag någonsin har skådat: Super Meat Boy på 19 minuter & 24 sekunder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *