Tre briljanta nätcomics

Jag älskar nätcomics! Jag älskar att söka på internet och hitta nya och även att gå tillbaka till gamla godingar. Därför hade jag tänkt tipsa om tre personliga favoriter som har underhållit mig en hel del bara under de senaste månaderna, hoppas ni får lika mycket njutning från dem som jag har fått! Gunshow Comic

Favoriten bland alla nätcomics som jag har lagt tid att läsa på är och kommer nog för alltid att vara KC Greens briljanta Gunshow Comics som har gett mig så många skratt, höjda ögonbryn och förbryllade miner att de ligger nog på en oräknelig nivå. Han har gått från det styltiga trerutors-upplägget vidare till att göra större och mer episka serier och satsar nu i det senaste på att färglägga alla hans nya verk så att de bygger på ytterligare en nivå till hans serier. Jag var visserligen lite emot det först efter att ha levt med hans svartvita serier i några års tid nu, men det var en förändring till det bättre må jag säga. Favoriten av alla är fortfarande überbriljanta The Anime Club som han även har lagt upp på en egen sida som bjuder på nattsvart humor med magisk dialog. KC Green är kung och han uppdaterar den hela tre gånger i veckan för vår nöjes skull.

The Oatmeal

Känns helt ärligt rätt fånigt att tipsa om Matthew Inmans löjligt träffsäkra ”självhjälpningsböcker” som han själv kallar dem. Det kan vara en trevlig handbok om kaffe eller öl eller fånga pinsamma sociala sammanhang som vi alla känner igen oss i men aldrig tänkt. Han pratar om allt mellan himmel och jord och inget är tabubelagt i Oatmeals värld när han visar oss hur världen egentligen ser ut. Surfa bara in på den klockrena ”How it is to own an Apple Product” som med några rutors hjälp visar den onda cirkeln man hamnar i så fort man har inhandlat sin första Apple-produkt. Sidan har något att finna för alla och även om uppdateringarna känns oregelbundna då han även arbetar på sina egna böcker vet man att det är ständigt cynisk magi som kommer från Matthews kreativa händer.

Saturday Morning Breakfast Cereal

Jag vet, skitjobbigt namn som jag fortfarande knappt kommer ihåg, spendera första halvåret med att skriva ”Sunday Morning Breakfast Club” men när man väl hittar till sidan är det bara guld som serveras till en i dess mest fånigaste, klockrenaste och intelligentaste form. Jag vet inte hur ofta Zach Weiner uppdaterar sin sida för det känns som att det är 10 nya comics varje gång jag surfar in på den, och det gör jag ändå i tid och otid för att finna nya guldklimpar som serveras i tecknad form. Zach lär ha en enormt kreativ hjärna som kan spruta ur sig så många sylvassa serier som han gör och det är ofta och högt som man knäpper med fingrarna för sakerna som han kommer på. Det är oortodoxt, cyniskt och brutalt roligt och det är bara för fingret att trycka på random-knappen för att bli bjuden på ny briljans efter varje klick. Vissa gånger emellanåt kan hans serier bli lite väl långrandiga och intelligent insnöade som gör att poängen tappas halvvägs in, men i de allra flesta fall håller han det på så skarp nivå att man bara måste visa upp hans verk för omvärlden genom twitter, facebook eller som här på Spelmolnet.

  1 comment for “Tre briljanta nätcomics

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *