SSX-demo!

Det pirrade i kroppen när jag startade SSX-demot som släpptes till Xbox 360 igår och PS3 idag. Egentligen hade jag inte väntat på detta länge, utan min hype hade sin ankomst för bara några dagar sen men sedan dess har jag längtat som bara tusan. Förutom ilsnabb nedförsåkning och 500 metershopp så är det nostlagin som sprakar hos mig. Jag och en kompis har nämligen spelat hur många timmar som helst utav en av föregångarna, nämligen SSX Tricky. Att återigen få höra Run DMC’s feta old school-dänga när man utför nästintill magiska tricks är en skön känsla av äkta kärlek.

Själv har jag aldrig varit någon hejare på någon form av utförsåkning, förutom pulka och ramla-och-glida-på-arslet-inför-tjugo-pers-åkning. Dock har snowboard i synnerhet alltid imponerat på mig. Att se på X-games är alltid lika förundransvärt. Men som sagt så har atleten i mig aldrig lyckats erövrat denna färdighet på riktigt, utan jag har gott och väl fått nöja mig med att den kunskapen fått bevisats i virtuell form istället.

Demot i sig var tyvärr väldigt kort. Man bjöds endast på två banor, vilka man i och för sig skulle kunna köra om hur många gånger man vill. Trots det lilla man fick testa så kändes det ändå väldigt bra. Så bra att jag faktiskt spelade igenom demot två gånger och antagligen minst en gång till idag, vilket händer i princip… aldrig. Så det är faktiskt ett väldigt gott tecken. Känslan som spelet ger mig är precis det jag önskat, en jäkla massa adrenalin och hopp om att få utföra så många idiotiska trick som möjligt på kort tid. Det är inte endast de stora och majestätiska banorna och hoppen som gör att dessa känslor infinner sig, utan även den magnifika musiken som ackomponjerar spelet. För musiken har alltid varit en stor del av just SSX för mig. Grymt gameplay fyllt av galenskap och en musik som pushar mig till att göra de mest vansinniga tricksen.

För att sammanfatta mina intryck i en kort avslutning så kan jag bara säga att av det jag spelat så är SSX så där brutalt, sinnessjukt, svinhäftigt och coolt som bara extremsporter kan vara. Det är tricky helt enkelt.

I can see my house from here!

  1 comment for “SSX-demo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *