Spelens spel är tillbaka i sin (nästan) rätta form

Det är 90 talet. Man har blivit stor nog för att få en alldeles egen mobiltelefon. Och det är endast en som är god nog åt dig. Vi pratar om dåtidens Iphone, the one and the only: Nokia 3310.

Och varför ville man just ha den här blåvita lilla pärlan? För man kunde byta skal? Ja delvis. För att ha kontakt med sina vänner? Nej? Dem träffade man ju ändå hela tiden, varför ska man ringa dem? Nej nej. Ha-begäret låg i ett viss litet spel som var väldigt inne under slutet av 90-talet. Jag talar såklart om Snake. Vilket spel, vilken grej! Ett litet streck som blev längre ju fler prickar man åt. Man spelade på rasterna, på lektionerna, i bamba, hemma, innan man gick och lade sig, ja inprincip hela tiden. Man spelade mot sina klasskamrater och kunde sitta i flera timmar för att slå den andres high score.

Nu har det gått ett par år, och 3310:an byttes ut mot Sony Ericssons walkman mobiler och nu har iPhone och Android tagit över större delen av mobilmarknaden. Det har helt klart funnits nya snakespel men är det samma sak? Man hör på folk hur de suckar och drömmer sig bort till 90-talet och gamla goda 3310:an som hade allt man behövde. Det vill säga snake då. Och nu har ÄNTLIGEN gänget i ByQ Develop gjort en nostalgisk snake app till Android market.

Nokia Snake är en blandning av Snake och Snake II, man kan bestämma farten på ormen, ifall man vill gå genom väggar eller ej, och till och med välja vilken av de gamla Nokia mobilerna man vill spela på (3310, 3210 och 5190) för att få den rätta feelingen. Och visst blir man nostalgisk. Men ett litet minus är: det finns inga riktiga knappar. Man måste sitta och kolla så man faktiskt trycker rätt hela tiden, och det problemet hade man inte på 3310an. Ett annat minus är att man inte ser sitt score förs man dör. Men jag tycker ändå att det var på tiden med en sådan här app att jag inte kan annat än att hylla den. Länge leve 90-talet!

  3 comments for “Spelens spel är tillbaka i sin (nästan) rätta form

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *