Marcus topp 15 spelslut!

Okej! Så om ni har lyssnat på ExtraLiv #21 så fick ni höra mig ranta lite angående Guinness World Records (officiella) topp 50 lista över bästa spelslut någonsin. Där ca 13 000 varit med och röstat vilka spel som skulle vara med. Det jag vart så arg och irriterad över är att, på första plats ligger Call of Duty: Black Ops!? Jag finner inga ord för hur IQ-befriad man måste vara om man anser att Call of Duty: Black Ops är det spel som har det absolut bästa slutet.. 10 000 av alla som röstade måste ha varit P12or, och resten var antagligen lite mer seriösare (veteran)gamers som oss här på Spelmolnet.

Så därför tänker jag nu göra en egen topp 15 lista över mina favorit slut i spel. Varför jag gör en topp 15 lista istället för en topp 50? Enkelt, för att jag är lat. Om något spel inte är med i min lista som ni tycker borde vara en självklarhet, så är det nog för att jag inte spelat det spelet till slutet, eller för att jag inte gillade det. Så här har ni min lista för topp 15 spelslut:

15. Bayonetta
14. Devil May Cry 4
13. Crisis Core: Final Fantasy VII
12. Chrono Trigger
11. Red Dead Redemption
10. Uncharted 3
9. Ratchet and Clank: A Crack in Time
8. Back to The Future: The Game
7. Uncharted: Drake’s Fortune
6. Halo 3

5. Infamous 2

4. Kingdom Hearts 2
http://youtu.be/TtruDcUGAII

3. Uncharted 2: Among Thives

2. Batman: Arkham City

1. Castlevania: Lords of Shadows

Ni kanske vill veta varför jag anser att dessa spel har bra slut? Det är ganska svårt att förklara, då det är så olika beroende på spel. Men vissa av dem föredrar jag för att de är filmiska, som Uncharted spelen. Spel med slut som är något lite mer ”känslosamma” är oftast dem jag tycker om mest, om jag själv är känslomässigt inblandad i dem så att säga, exempelvis; Kingdom Hearts 2, Arkham City, Crisis Core. Sen kan jag även älska slut som är ”over the top” då dem oftast är så badass, så som Devil May Cry, Bayonetta, Halo 3.

Det som får mig att tycka att just dessa slut är så pass bra är för att; när jag väl kommit fram till slutet så har jag antingen gett allt jag har i en ordentlig slutstrid mot en boss. Eller/och så är jag så pass känslomässigt-inne i spelet, och man har varit med dessa karaktärer under en längre tid på äventyr. Så när man väl kommer till slutet så känns det som en upplevelse man själv varit med om. När man verkligen minns ett slut då vet man att det antingen var så bra att man inte kommer glömma det, eller så var det så pass horribelt att man aldrig kommer få ut det ur sitt minne. Sen finns ju ett tredje alternativ; om slutet var så pass udda så man blev mind f***ed, jag tittar på dig Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge!


Får ju sitta på psyket efter detta slut..

Bara för att ett spel har en super-awesome slutstrid så betyder de ju inte att det gör att slutet blir bra, det beror även på hur det är berättat/visat för oss. Men mycket anser jag är hur mycket känslosamt inblandad man själv är i just det spelet, vilket oftast resulterar i hur mycket man tycker om slutet i helhet. Liksom har man inte spelat igenom Uncharted utan bara kollar på slutet så tycker man inte att det är något speciellt alls. Men om du har spelat igenom det och är verkligen inne i själva upplevelsen så kommer man tycka att det är riktigt sweet. Men om man bara kollar på ett slut som har fullt med action i sig så kan man fortfarande tyckta det är häftigt, dock behöver det inte vara bra.

Det är likadant som att kolla på film, om man bara hoppar direkt till slutet lär det inte verka som något märkvärdigt alls. Men om man kollar igenom från början till slut så är man mer känslomässigt inblandad i den, och då tycker man helt plötsligt att det är bland de bästa slutet någonsin. Men samma gäller här också, man kan hoppa in i slutet på en grym action rulle och tyckta det ser skit häftigt ut med massa explosioner och shit. Behöver inte va en bra film för det.

Aja, hur som helst så har jag snackat nog för denna gång. Så tills nästa gång, ha det bra!

  1 comment for “Marcus topp 15 spelslut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *