Let’s play!

Jag har nu under ett par veckors tid ägnat mig åt något som heter ”Let’s play” och jag känner att det är något jag vill fortsätta med. Vad är nu detta ”let’s plays” som du snackar om? Jadu, det ska jag nu berätta.

Att publicera en let’s play video menas att man postar en video med gameplay eller en guide på ett speciellt spel som man spelar från början till slut. Medans spelet rullat igång och man spelar så ska man själv prata hela tiden och kommentera vad som händer i spelet, alternativt prata om något helt annat. Man kan prata om vad som helst i princip, jag som är nybörjare vill gärna hålla mig till spelet och inte sväva ut för mycket medans de mer erfarna gärna pratar om något helt irrelevant.

Hur kom jag in i hela den här grejen/kommunityn då? Jag sökte helt enkelt på det spel jag ville se och hittade snabbt ett par personligheter som utstrålade glädje och humor. Några exempel på personer är Nintendocaprisun, Bananapielord och Josh jepson.

De har en sådan personligthet och utstrålning som gör så att man måste titta vidare! Sen beror det ju även på vilket spel man spelar för tillfället. Jag kan tipsa om nintendocaprisun som började sin nya let’s play på Skyward sword idag. Gå och kolla in den vetja, den har med alla typiska element en LP ska ha + lite personliga grejor som gör hela upplevelsen ännu mer njutbar!

Jag har då som sagt börjat spela in videos i ett par veckor nu och det går riktigt bra om jag själv får säga något. Jag gör 2 let’s plays för tillfället. Jag bestämde mig för att variera mellan retro och moderna spel så jag körde igång på det nya spelet Kingdoms of amalur: Reckoning och Donkey kong 64. Jag tyckte det var en bra blandning, retro nostalgi en dag och hård action blandat med rpg en annan dag.

Lets plays är också ett bra sätt att förbättra sin engelska. Man hör nog det i mina videos at min engelska inte är top notch, jag har inget flyt och jag kommer bort mig ibland. Men det är något jag tränar på.

Men nu ska jag inte tjöta på mer utan jag ska länka er mina och andras lets plays så att ni får lite smak för hur det går till. Kom ihåg att subscriba på personen om ni gillar innehållet. Det hjälper mer än vad ni tror! ^^

Let’s Play DK64 Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=-lSiuRMek8o&feature=g-upl&context=G2ef44a8AUAAAAAAAEAA

Let’s Play Kingdoms Of Amalur: Reckoning Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=JHHXCa8fVhM&feature=g-upl&context=G2bd7494AUAAAAAAAKAA

NintendoCapriSuns Let’s Play Av Skyward Sword: http://www.youtube.com/watch?v=XSajU20n7iI&feature=g-u-u&context=G232e147FUAAAAAAAAAA

Josh Jepsons Let’s Play Av Super Mario 64 Del 1: http://www.youtube.com/watch?v=iBoHq3zB6k0

  4 comments for “Let’s play!

 1. 26 februari, 2012 at 17:41

  Tråkigt nog inget för mig. Kan inte ens titta lite grann på min fru när hon spelar, för då klarar jag inte av att spela spelet sen. Att spela är för mig min egna upplvevelse, inte att titta på andra spela. Då väljer jag hellre en podcast. Fast, njae… gillar ju ändå att titta på e-sport ibland. Men det förstör som sagt inte min upplevelse i ett spel där jag själv vill njuta av storyn.
  Att däremot titta på ett spel jag klarat har jag istället inte tid med. För mkt spel. :p
  Kul och intressant tips dock. Visste inte heller att detta existerade. 🙂

  • 26 februari, 2012 at 18:18

   De Let’s Play som finns på gamla spel som man inte har spelat är dock intressanta, som System Shock spelen 🙂

  • 27 februari, 2012 at 19:01

   Jag brukar inte titta på lets plays av nya spel utan det är ett sätt att återuppleva gamla klassiker samtidigt som man lyssnar på en personlighet som man ”lär känna”. :]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.