Jag är sjuk, jag erkänner

Hur är den normala reaktionen när man vittnar ett brutalt mord i ett spel? Exempelvis när Kratos från God of War sliter loss skallen från Helios med sina bara händer? Ska man bli äcklad eller spyfärdig? Jag får en helt annan reaktion, jag njuter.

Detta är något jag tänkt på mer och mer. Ju mer våld i ett spel, ju bättre är det enligt mig. Så länge det passar så ser jag ingen anledning till att dölja det. För att (återigen) ta God of War som exempel, så är inte Kratos den djupaste karaktären vi sett, han är arg och visar det. Då tycker jag man ska helt klart visa det, så bra man kan. Istället för att försöka undkomma det.

Andra exempel är Mortal Kombat, serien som är känd för dess brutala avrättningar och osmaklighet. Den senaste delen i serien fungerade som en nystart, och var enligt mig riktigt, riktigt bra. Och vissa av spelets avrättningar var direkt sjuka. Man undrar vilka som designar dessa attacker. Och ju mer kreativa dödar, ju nöjdare kände jag mig med min vinst. Vissa var väldigt grundläggande som avhuggna huvuden medan andra gjorde direkt ont att se på. Vill ni se vad jag skriver om så sök på Fatalities Mortal Kombat 9 på YouTube, men gör det på egen risk.

Så ja, jag gillar våld, och ett spel som är väldigt, väldigt våldsamt är The Darkness II, och har släppts och som jag har beställt, men som tyvärr inte kommit än (!). Dock har jag lirat demot några gånger och fått otrolig mersmak för spelet. Det har allt jag gillar i ett spel. Det är en shooter, men ingen tråkig militär-shooter, utan det är designat med en väldigt unik tecknad stil. Första Darkness gillade jag väldigt mycket, dock så tyckte jag att det var lite segt på sina håll. Det har tvåan fixat, rejält. Det är mer linjärt och kompakt, något som jag välkomnar.

Men stjärnan, eller ska man säga stjärnorna i spelet, är ens brutala Darkness-tentakler som står för några löjligt brutala avrättningar. Och så kraftfull man känner sig. Jag är nästan rädd över hur tillfredsställande det är att lyfta upp en stackars maffiamedlem och stycka upp honom i för många delar.

Nej, jag vet att jag är riktigt sjukt, men vad ska jag säga? Jag njuter av våld i spel och det är ren och skär sanning.

  3 comments for “Jag är sjuk, jag erkänner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *