Topp 25 låtar 2011; plats 25-16

Som ett komplement till Årets bästa skivor-listan jag skrev för några veckor sedan (som ni kan finna här: Plats 10-6 & plats 5-1) kommer nu den andra listan som har satts ihop med tålamod, hårslit och en stor dos kärlek till musiken. Här är 2011:as bästa låtar med början på plats nr 25-16. Nr 15-6 kommer imorgon och de slutgiltiga fem bästa låtarna kommer upp på fredag. Listan som kommer fyllas på under tiden listorna släpps kan ni finna här: Ackremans Topp 25 2011.

Upplägg: Låtnamn – Bandnamn / Skivnamn

# 25: Second Chance – Peter Bjorn and John / Gimme Some

Med mer attityd än någonsin gjorde Peter Bjorn and John en härligt somrig skiva med skönt svängig pop och en härlig lekfullhet, och detta är låten där allt slår samman till en härligt funkig enhet.

# 24: Reaching Forward – Those Dancing Days / Daydreams & Nightmares

De svenska tjejerna har lämnat blygheten bakom sig och visar här upp en vuxnare och mer fokuserad ton som är mörkare, snyggare och starkare än något annat de har gett ut innan.

# 23: Ortens favoriter – Labyrint / Labababa

Med en tung bas och en sparsmakad piano rappar sig Labyrint in sig i mitt hjärta med en förortshyllande låt som ger en riktigt feel good-mysig känsla.

# 22: French Exit – The Antlers / Burst Apart

Nedtonad låt med där instrumenten broderligt delar plats och alla ljud spelar likar stor roll. Det enda man kan göra är att glida med till de härliga tonerna av The Antlers.

# 21: Millions – Evryone / Millions (Singel)

Singeln som blev en sanslös indie-hit tack vare Volvos glada bilreklam. En låt som man borde fått nog av vid det här laget, men nej, man vill bara ha mer! När släpps albumet Evryone?# 20: If I Keep On Loving You – Let’s Wrestle / Nursing Home

På det barnsligt glada och friska albumet ”Nursing Home” kan man finna denna pärlan som får en att tro på oskuldsfullheten i kärleken och glädjen i att ha någon nära sig.

# 19: Över Kilsbergen – Parker Lewis / Pengar och leenden

Direkt brutal svensk vardagsrealism när Parker sjunger som om han vore ur barnets ögon när han ser på sina föräldrars trasiga förhållande och hur han vägrar bli som dem, allt serverat i en relativt glad och poppig ton.

# 18: My Country – Tune-Yards / W H O K I L L

Här snackar vi om en dam som svämmar över av sprallighet och initiativrikedom där hon leker sig fram i denna låt och får höfterna på kroppen att svänga med i de underbart spårade tonerna.

# 17: Whiskey Ballad – Seasick Steve / You Can’t Teach An Old Dog New Tricks

Whisky, du underbara dryck! En finare hyllning en denna ballad kan man nog inte finna när Seasick Steve sjunger med sin mörka whiskyröst om hur tungt eller deprimerande livet än ser ut att vara för stunden så löser en klunk whisky alltid dina sorger.

# 16: Calm Down – Loney Dear / Hall Music

Underbar låt som börjar med små pockande toner och växer till att kunna fylla en hel kyrka med vackra toner sjunger Loney Dear-Emil om att ta det lugnt och inte stressa för om något händer är han där för att beskydda dig, och han hoppas så innerligt på att få samma behandling tillbaka. En vacker låt till kärleken.

  1 comment for “Topp 25 låtar 2011; plats 25-16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *