Ny patch ger åter liv till Terraria!

Terraria, Minecrafts motsvarighet i 2D enligt många, fick för ett tag sen en riktigt stor patch. Patch 1.1 för att vara precis. I den tillkommer nya bossar, ett nytt svårare spelläge och massor med nya saker och möjligheter. Jag har nött spelet i över 20 timmar denna veckan och jag älskar det. De har förbättrat i princip allt och expanderat det som redan var top notch.

Det var i somras som jag köpte det spelet som mina klasskompisar spelat som besatt i flera veckor, Terraria, ett 2D spel med inspiration från Minecraft. Det var i 2D och grafiken var härligt nostalgisk. Det gick ut på att överleva, bygga, crafta bättre och bättre grejor och ta död på gigantiska bossar. Det var sjukt beroendeframkallande och samarbetet med sina polare var vitalt för att överleva….ända tills det tog slut på saker att göra och spelet sjönk till glömska.

Nu, ett halvår efter releasen, släpps patch 1.1. Patchen som egentligen hade kunnat vara ett DLC som kostat lika mycket som själva spelet. När man väl klarat det friskt uppdaterade ”main spelet” så kickas patchen igång och hard mode börjar. Det är ett läge med nya, svårare mobs och nya funktioner och items.

När jag startade hard mode så blev jag rätt chockad. Den utrustningen som jag innan slaktat allt med var plötsligt föråldrad och dålig. Jag var raskt tvungen att gå ner i underjorden för att hugga ämnen som jag kunde crafta ny, bättre armor av. Efter det gick allt som på räls, jag hade ny gear, jag byggde ett uppgraderat hus och jag utforskade det nya området i världen som hette ”The hallow”, ett nytt ”biome” där enhörningar och spöken härjar.

Bossarna som fanns i main spelet har även dem uppgraderats och gjorts svårare och starkare. Det var sjukt kul att strida mot dem eftersom man måste lägga upp en ny strategi, noggrant granska sin inventory och kanske bygga upp en miljö som förbättrar oddsen till vinst.

Även musiken har uppgraderats och nya låtar har lagts till de flera områdena. De områdena som tidigare inte hade något eget soundtrack har nu fått ny musik som bidrar väldigt mycket mer till stämningen.

Allt som allt så är patchen riktigt bra och innehållsrik. Tycker det är löjligt att det bara är en patch och inte DLC. Jag hade mer än gärna betalat 50 spänn för det innehållet. Jag har haft en kul stund med polare, spelet blir dubbelt så kul i multiplayerläget. Jag kan inte göra något annat än att rekomendera spelet till de som är intresserade. Det kostar 75 kronor på steam skulle jag tro, på rean kostade det ynka 25 kronor.  Endast till PC dock, skulle vara sjukt kul att ha på ps3 eller psp.

Här vankas det bossfight i form av ett gigantiskt öga!

Här vankas det bossfight mot inte mindre än ett gigantiskt öga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *